Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracając do tematu dziadków w BMW i innych sportowych autach :D

Ja po tygodniu jeżdzenia po niemieckich szrotach :mad2: wkońcu znalazłem ślicznotę od 63letniego niemca. W momencie kiedy wyjechał nią ze sterylnie czystego garażu (gdzie stała już nowa "trójeczka"), wiedziałem, że warto kupić to auto, pomimo silnika m20 i braków w wyposażeniu.

Lakier błyszczy się jak nowy :mrgreen: w środku czuć przyjemny zapach, prawie taki jak w nowym aucie, ksiązka serwisowa bez luk i wszystko robione w jednym serwisie przez całe 14 lat!! mógłbym tak jeszcze długo wymieniać , bo facet naprawde pieścił to auto i na początku nie chciał sprzedać go 21 latkowi :twisted2: :twisted2:

Tak więc takie przypadki się zdarzają, a najlepiej szukać w małych zacisznych miasteczkach, gdzie mieszkają głównie "rdzenni" niemcy, którzy do pracy jeżdzą "landstrasse", gdzie nie ma dziur, korków itp.

swoją drogą tak się przejąłem, że o moją Beti dbam jak o dziecko, o co wcześniej nigdy bym się nie podejrzewał :norty:

a skad pewnosc ze 60-letni dziadek bedzie jezdzil delikatnie i nie zarznie takiego auta szybciej od jakiegos 20-latka ?? tak samo jak nigdzie powiedziane nie jest ze taki dziadek napenwo bedzie serwisowal i wymienial wszystko na czas Wink tak wiec wg mnie to jest bez znaczenia od kogo sie kupuje autko tylko w jakim stanie

Wydaje mi się że w większości przypadków to wychodzi w rozmowie. jak ktoś dba o samochód to nie traktuje go jak towar, tylko darzy go jakimś sentymentem :wink: i wtedy zaczynają się rozwlekać ile to oni razem przeżyli.

Swoją drogą najlepiej jeżdzącymi kierowcami są ludzie w przedziale 40-65lat. Mają duże doświadczenie, więc jeżdżą poprawnie technicznie, ale też nie są na tyle starzy (przeważnie 75lat +) żeby tracić orientację.

To tylko moje zdanie wynikające z zebranego doświadczenia

żeby nie było, że się wymądrzam :dance:

Teraz mam tylko wspomnienia..... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=19333
  • 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.