Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są ludzie którzy z niezniszczalnego vw 1,9tdi uzyskują powyżej 300hp ale to zahary :) i pasjonaci. po podliczeniu kosztów wyjdzie Ci że lepiej już sprzedać auto i kupić mocniejsze niż bawić sie w tuning.

Zgodzę się z powyższym...

Koszt modyfikacji mojego 1,9 TDI BLT z 131 km do 221 KM to ok 15 tys.

- Big Turbo,

- Custom FIMIC,

- Customowy dolot,

- Wydech 2,75" + tłumik

- Strojenie,

- Wskaźniki doładowania etc...(lepsze tarcze + klocki )

Setup na ok 260 KM to kolejne 5-7 tys:

- wtryski,

- sprzęgło,

- wałek,

- porting głowicy...

Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że ciekawy efekt jest po montażu większego IC + programie...

Większe, hybrydowe turbosprężarki mają zupełnie inną charakterystykę, i nie czuć tak mocno różnicy w mocy..

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
ja mam 330d 204 km, zrobiłem tylko sam program i osiagnołem 250 km i 530 Nm. koszt programu to 800 zł i usuniecie filtra czasteczek stałych to 650 zł. i naprawde roznica jest ogromna. na twoim miejscu zrobiłbym tylko program i wystarczy
Opublikowano

Koledzy,

Wszystko zalezy kto czego oczekuje.Jak chcesz miec wieksza moc to kup auto z wiekszym motorem. Jak chcesz zrobic jakis individual to mozna modzic swoje auto, ktore posiadasz tylko jak podliczysz pozniej koszty to mozesz sie zlapac za glowe.

Dla przykladu zrobienie z mojej M47 na 205KM:

- koncowki wtryskow - 1200PLN

- IC - 500PLN

- custom sprzeglo + dwumasa -2000PLN

- turbo 1000PLN

Nie liczac robocizny i strojenia.

Jak jestes pasjonatem to rob cos innego, jedynego w swoim rodzaju, jak chodzi tylko o moc zmien auto.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego robol23 czy Ty masz automat czy manual ,bo zastanawiam sie jak taki program zniesie automat czy da rade.

ja mam w automacie, jezdze poł roku i jak narazie jest wszystko ok