Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kto mi powie do czego sluza lub co to jest na desce rozdzielczej tzn chodzi mi o ten element gdzie jest licznik tam gdzie sa rozne kontrolki i ja mam u siebie jeszcze takie slupki dziwne i niewiem do czego one sluza ?? po przekreceniu kluczyka one sa i po chwili znikaja czy to kazdy ten model tak ma ? zrobil bym zdjecie ale niestety jest to nie mozliwe gdyz nie mam przy sobie samochodu :( ale moze ktos mnie zrozumie i bedzie wiedzial o co mi chodzi ;).

MOD: nie ten dział

Opublikowano

Chodzi o coś takiego (fotka wyguglowana na szybko):

http://images44.fotosik.pl/45/2c284630dcff96a6.jpg

Bo tu chyba nie trzeba wyjaśniać, co to.

Opublikowano
o wlasnie o to :) e to u mnie chyba nie podswietla calej deski :( bo u mnie nie widac tych napisow tylko same slupki tylko ze u mnie sa dluzsze te slupki ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to jest wysokiej inteligencji system opracowany przez inzynierow bmw tzw serwiso-wizyto-przyspieszcacz. te "slupki" czy cegielki jak zwal mowia o czasie jaki pozostal do odwiedzin serwisu, zapewne u Ciebie jest jeszcze kilka zielonych cegielek i dlatego nie wyswietlaja Ci sie napisy oilservice i/lub inspection, kazda zielona cegielka "znika" po przejechaniu okreslonej ilosci km, nie pamietam dokladnie ile wynosi ta liczba ale chyba cos okolo 2,5kkm i tak pewnego dnia zgasnie Ci ostatnia zielona, zostanie pomaranczowa, a po jej zgasnieciu piekna czerwona + napis.

mozna o tym poczytac w instrukcji obslugi

wizyta w serwisie zalatwia sprawe i czysci troche portfel, sa tez mniej konwencjonalne sposoby o ktorych mozna poczytac w dziale zrob to sam

pzdr

yaz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.