Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja powiem tak, jak ktoś tak umie dobrze liczyć to naprawde powinien kupic inne auto niz 5tke w benzyie i ja gazowac

:cool2:

profanacja i jeszcze mu z rury wali :cry2:

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
gaz jest dobry... w kuchence, ale juz i tak odchodzi sie od tego na rzecz plyt grzewczych... przeklada sie to tez na auta, sam bym chetnie kupil hybryde :D
Opublikowano

Witam. :D

Jak do tej pory zrobiłem na gazie ~12 000 km. nie jest to wiele ale skoro pytacie.......

Nic się nie dzieje, nie zaobserwowałem odczuwalnego spadku mocy, nie było "zacięć", konieczności dodatkowej regulacji(przewidziana kontrola po 15tyś.), ogólnie zachowywał się jak na benzynie. :cool2: Spalanie(wskazania licznika) to przeciętnie 12,5-13L.(po mieście, w trasie miałem nawet ~8L.) benzyny x 25% daje to 16,5l. gazu. :D Zaznaczam wszystko to na instalacji "Landirenzo", moim zdaniem jest to instalacja z "górnej półki". Na przegląd i ewentualną regulację idę za dwa trzy tygodnie, zobaczymy jak to będzie. "Spacerowałem" trochę po UE, nie ma najmniejszych problemów z dystrybucją gazu.

Odezwę się po 30tyś.

Pozdrawiam zwolenników jak i przeciwników gazu. :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pazdzioch, jak instalacja? Wszystko OK ? Odezwij sie i daj znac co i jak?.

Przeczytalem caly ten topic i musze przyznac, ze nie rozumiem ludzi traktujacych sam. jak religie :mad2: Ggdzies kolega napisal: "to jest srodek komunikacji"

Ja osobiscie jak patrzac na samochod, nie wiedze nic innego :norty: Kawalek blachy :wink: niealzenie jaki ma znaczek z przodu.

A co mam powiedziec o wlascicielach diesli ? Nie zakladaja kupujac klekota, ze beda oszczedzali?

Opublikowano

ja kupuje klekoty bo potem latwiej sprzedac i z reguly maja lepszy wypas

przy moich przebiegach to moge jezdzic nawet na paliwie lotniczym i wielkiej roznicy mi to nie zrobi :wink:

jak kawalek blachy to po co e60? tez nie jestem wyznawca auta ale idac w oszcednosc to e60 i gaz? nikt nie kupuje e60 i nie zaklada gazu biorac pod uwage, ze to srodek komunikacji bo gdyby tak myslal to nie wyrzucalby kasy w bloto chocby przez spadek wartosci w e60 tylko kupilby sobie nowe auto za polowe tej ceny i jezdzil albo e39 bo tez nie jest zle auto a i pieniedzy tyle nie poleci w plecy, jak robi 100kkm rocznie to jak najbardziej tak i wtedy jest wytlumaczenie, nie chce diesla bo drozszy lub nie lubi, kupuje benzyne i gazuje... najlepsi sa ci co kupuja auto, rok na to auto zbieraja, wydaja cala kase i ledwo co im na ubezpieczenie starczy tylko po to zeby sasiedzi widzieli, ze nowobogacki rano wsiada do e60 a tacy juz tez sa :D

Opublikowano
... najlepsi sa ci co kupuja auto, rok na to auto zbieraja, wydaja cala kase i ledwo co im na ubezpieczenie starczy tylko po to zeby sasiedzi widzieli, ze nowobogacki rano wsiada do e60 a tacy juz tez sa :D

Irko - zawsze byli są i będą :) i na to nie ma uproś

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
... najlepsi sa ci co kupuja auto, rok na to auto zbieraja, wydaja cala kase i ledwo co im na ubezpieczenie starczy tylko po to zeby sasiedzi widzieli, ze nowobogacki rano wsiada do e60 a tacy juz tez sa :D

Ja nie tych :) Daleczego E60? Bo jest ladne. Dlaczego LPG? Dlaczego nie. Borkam sie tylko z zakupem 530i lub 545i z tym ze do tego drugiego to LPG na 51%.

Opublikowano

Policz ta gazowa tanioche to zobaczysz ze wyjdzie drozej

-koszt instalacji

-drozsze przeglady

-swiece i kable w idealnym stanie najlepszych firm

-jedno kichniecie i nowy filtr powietrza

-tlumniki sie sypia

-spadek wartosci samochodu o ile go sprzedasz z gazem

-wieksze spalanie gazu

-spadek mocy

-przyciemnienie szyb zeby znajomi nie poznali, bo jak kichnie na miescie545i to straszny wstyd

itp.

Mozliwosc jest bez problemu mozna to zrobic, ale jezeli zalezy na oszczednosci to sie kupuje diesla z mniejszym silnikiem (chociaz te mniejsze czasami wiecej pala od wiekszych) zamiast 545i z gazem moc bedzie podobna, a jezeli chodzi o szpan to zawsze mozna kupic znaczek 545i czy m a nawet caly samochod poobklejac znaczkami.

Mozna jeszcze za cene nowej instalacji kupic cienkiego z gotowa instalacja tylko 700 bo wiadomo taniej, i jezdzic cc a za zaoszczedzone pieniadze wybrac sie w niedziele bmw do kosciolka moze jeszcze na tace zostanie.

tutaj dowod ze cc tez wymiata

Opublikowano
Policz ta gazowa tanioche to zobaczysz ze wyjdzie drozej

-koszt instalacji

-drozsze przeglady

-swiece i kable w idealnym stanie najlepszych firm

-jedno kichniecie i nowy filtr powietrza

-tlumniki sie sypia

-spadek wartosci samochodu o ile go sprzedasz z gazem

-wieksze spalanie gazu

-spadek mocy

-przyciemnienie szyb zeby znajomi nie poznali, bo jak kichnie na miescie545i to straszny wstyd

itp.

Mozliwosc jest bez problemu mozna to zrobic, ale jezeli zalezy na oszczednosci to sie kupuje diesla z mniejszym silnikiem (chociaz te mniejsze czasami wiecej pala od wiekszych) zamiast 545i z gazem moc bedzie podobna, a jezeli chodzi o szpan to zawsze mozna kupic znaczek 545i czy m a nawet caly samochod poobklejac znaczkami.

Mozna jeszcze za cene nowej instalacji kupic cienkiego z gotowa instalacja tylko 700 bo wiadomo taniej, i jezdzic cc a za zaoszczedzone pieniadze wybrac sie w niedziele bmw do kosciolka moze jeszcze na tace zostanie.

tutaj dowod ze cc tez wymiata

ROTFL...

Opublikowano

Ja nie tych :) Daleczego E60? Bo jest ladne. Dlaczego LPG? Dlaczego nie. Borkam sie tylko z zakupem 530i lub 545i z tym ze do tego drugiego to LPG na 51%.

Z dwojga złego skoro już musisz gazować, to chyba lepiej R6 niż V8. Większe prawdopodobieństwo, że silnik to przeżyje. :mrgreen:

A tu masz link na poparcie mojej tezy: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=76&t=119746

Czytalem juz jakis czas temu ten post. Mial nedzna instalke wcisnieta i zakladana pewnie w stodole. Wypowiedzi typu kup se diesla, bo obciach z LPG, mnie po prostu smiesza. Dla mnie ludzie tego pokroju musza miec chyba malego bolca.

Ja wciasz szukam dowiedniego samochodu. CHce zostac przy BMW i benzynie dlatego mysle o wariancie z LPG, ale nie koniecznie. Nie zalezy mi na nie wiadomo jakim oszczedzaniu, bo przyjemnosc z jazdy to podstawa ale nie chce tez zostawiac pol wyplaty na CPN.

Opublikowano

A mnie smiesza osoby ktore pisza ze chca czerpac przyjemnosc z jazdy na lpg :) (powodzenia i przyjemnej jazdy)

Ja na waszym miejscu kupil bym konia tu jest dopiero przyjemnosc z jazdy i siano malo kosztuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czemu co niektórzy nie moga sobie dac na wstrzymanie i ciagle przy temacie LPG mówia nie piszą nt techniczny tylko wyrażają swój sprzeciw przeciw LPG, każdy ma prawo zrobic sobie co chce z autem i tyle, oczywiscie na forum mozna pisać co sie chce , ale to tylko zasmiecanie
Opublikowano
Kolego zgadzam się z Tobą!

Twoje auto = Twoje modyfikacje itp.

Skoro tak, to po co się pytać na forum o zdanie? Jechać do "gazowników", zakładać instalację i nie zawracać innym gitary.

Ja swoje negatywne zdanie, poparte konkretnymi przykładami z własnego doświadczenia zawarłem w innym wątku "gazowym", więc nie będę się powtarzał :)

Opublikowano

” Kolego ” proponuję zacząć wyciągać wnioski z " Twoich wypowiedzi " czytać wątek!

Forum jest otwarte i każdy może opisywać własne sugestie, a jeżeli uważasz inaczej to nie czytaj!

Uważam że zaśmiecanie jest zbędne, koniec!

Opublikowano

Panowie, ile kosztują przewody WN do M54? bo coś drogo chyba co ? :D :D :D :D :D

Miałem BRC SQ56 w M5B30 - było ok, spalanie gazu trochę wysokie,

jakbym teraz miał gazować to LR we właściwym warsztacie.

e60 z silnikiem M54 jest dobrym rozwiązaniem, sprawdzony motor, wiele części zamiennych,

niezłe osiągi, co do gazowania N52 z valvetronic trzeba by się dowiedzieć...

na forum lpg jest sporo ciekawych tematów.

Opublikowano
” Kolego ” proponuję zacząć wyciągać wnioski z " Twoich wypowiedzi " czytać wątek!

Forum jest otwarte i każdy może opisywać własne sugestie, a jeżeli uważasz inaczej to nie czytaj!

Uważam że zaśmiecanie jest zbędne, koniec!

Proponuję przeczytać to co napisałeś powyżej i zastanowić się nad sensem tej wypowiedzi. Zwłaszcza pierwszego zdania.

Twój tekst w stylu "Twoje auto, więc rób sobie co uważasz za słuszne" niewiele wnosi do powyższego tematu, bo tak możesz skomentować 90% wątków na tym forum.

Zatem jeśli mowa o zaśmiecanie, polecam zacząć od własnego podwórka :)

Opublikowano
Jakiś czas temu interesowałem się kosztem zagazowania 545i i szukalem na forum lpg odpowiedniego warsztatu. Silnik bardzo wymagający ale jest kilku speców , którzy mają w tym doświadczenie i chodzi to bez problemów, koszt w Warszawie ok 5600zł ( LR)
Opublikowano

" Proponuję przeczytać to co napisałeś powyżej i zastanowić się nad sensem tej wypowiedzi. Zwłaszcza pierwszego zdania.

Twój tekst w stylu "Twoje auto, więc rób sobie co uważasz za słuszne" niewiele wnosi do powyższego tematu, bo tak możesz skomentować 90% wątków na tym forum.

Zatem jeśli mowa o zaśmiecanie, polecam zacząć od własnego podwórka :)

"

Komentarz jest zbędny i skończ pisać.

Zanim skomentujesz jakiś post, zastanów się dwa razy.

Nie zamierzam komentować kolejnego Twojego postu. koniec! :D :D :D

Opublikowano

Jak zwykle kupa OT, zazdrosci, odp. typu "kup se konia" Chyba kolego nie wiesz ile kosztuje utrzymanie tego zwierzecia.Jak juz cos CI przyjdzie do glowy to nie musisz tego wylewac na klawiery. Webber, nikt nie prosi Ciebie o odp. Gdybym chcial to zapytal bym sie na PRV. Zadnym autorytetem nie jestes w o LPG juz Twoja opinie znam i nie mowie, ze jestes niereformowalny. Duzo by pisac na temat np. kiedy weszly pierwsze klekoty na swiecie? itp. Do LPG moze tez sie kiedys ludzie przekonaja jak zmodernizuja silniki..

Zapytac sie kazdy moze, po to isnieje forum. Sa ludzie doswiadczeni, wiedzacy co nie co a reszta (pisze ogolnie) to OT'ciarze obgryzajacy paznokcie z nerwow i zazdrosci jak ktos sie zapyta o nowy model, bo on przeciez dalej jezdzi starym parchem. ?I tak to wyglada na wielu forach.