Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czeka mnie wymiana klocków hamulcowych w moim bmw e36 318. Na stronie realoem.com podano, że w moim aucie fabrycznie były klocki na przód firmy textar (t4146), natomiast na tył firmy jurid (650). Czy to nie pomyłka że sa dwie różne firmy? Czy wymieniać najlepiej na takie same klocki jak były wcześniej? Tego Textara znalazłem w moim mieście za 160zł (razem z czujnikami zużycia) textar

Czy to według was dobra cena? Czy jak się nie zapaliła kontrolka od zużycia klocków to można przełożyć te czujniki które mam już w aucie? Bo rozumiem że nie są ruszone skoro kontrolka się nie świeci.

Natomiast jeśli chodzi o tył to Jurida nie znalazłem na allegro. Co możecie mi w ziązku z tym polecić? Jutro pojeżdze po sklepach i popytam co mają i w jakich cenach, ale chce mieć jakiś punkt odniesienia. Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie ten dział, tym razem bez ostrzeżenia.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Ta nie muszą być takich samych firm, droższe mogą wolniej się ścierać, lepiej hamować, nie piszczeć i mniej pylić, ja założyłem na przód jakieś za 70zł (chyba firma ABS), chwilę już na nich jeżdżę i nic im nie dolega, nie widzę żeby się szybko ścierały, nie piszczą, hamują dobrze.