Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolejnym problemem jaki mnie denerwuje od dluzszego czasu jest taki wlasnie komunikat, jak w temacie. Wiem co oznacza i zaraz po tym jak sie wyswietlil wymieniłem z przodu klocki+ tarcze+ czujnik, z tyłu klocki wymieniane wraz z czujnikiem w grudniu, oceniam ich stan na jeszcze 8-10tysi jazdy. Probowalem zgasić komunikat z przytrzymanym pedałem hamulca i kombinacja przekrecaniem zapłonu i nic! czy taki czujnik moze uszkodzic sie sam od siebie? nie sadze...miał ktos podobny przypadek?

drugi temat przy okazji jak juz wszedlem na forum to sie rozpisałem heh

wymieniałem olej i przy okazji kazałem uszczelke pod miska wymienic, slyszałem ze smok sie czasem lubi w tych motorach odkrecac, mój wisiał na jednej śrubie.... :shock: zabezpieczacie to jakos dodatkowo przed ponownym odkreceniem? poki co dokrecili na maxa, ale za jakis czas musze tam sam zajrzec jak to wyglada...

Opublikowano

Odpowiem CI kolego tak:

Jak wsiądziesz to pociągnij za dźwignię do opuszczania ręcznego i stopą podnieś go jeszcze do góry. też tak mam. dotyka pierwszego ząbka pedał i od razu się to zaświeca. jak nie to daj znać to chętnie rozbiorę u siebie i sprawdzę co tam mogło się uszkodzić i dam CI znać.

Opublikowano
Odpowiem CI kolego tak:

Jak wsiądziesz to pociągnij za dźwignię do opuszczania ręcznego i stopą podnieś go jeszcze do góry. też tak mam. dotyka pierwszego ząbka pedał i od razu się to zaświeca. jak nie to daj znać to chętnie rozbiorę u siebie i sprawdzę co tam mogło się uszkodzić i dam CI znać.

kolego to nie lampka od recznego a komunikat wyswietlany przez IKE, chcialbym zeby to bylo takie proste jak piszesz :wink:

Opublikowano
Miałem ten sam dylemat wymieniłem klocki hamulcowe z tylu i czujnik, ale komunikat wyświetlał się cały czas myślałem ze czujnik do du... wiec wymieniłem na inny i dalej nic :shock: :shock: :shock: :mad2: Już miałem zamawiać klocki na przód myśląc że tez i one padły wsiadam do samochodu przekręcam kluczyk komunikat zniknął :shock: :D :D podsumowując myślę ze trzeba odczekać chwile (w moim przypadku było to pól dnia)Odczekaj pojeździj chwile możne pomoże a jak nie to rozbierz przód wyciąg klocki i zobacz czy przypadkiem któryś z klocków się nie skończył i nie przetarł czujnika w przodzie są 2 czujniki .Pozdrawiam i powodzenia

Było e28 524td,e32 735i

I jest e38 735i V8!!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
hej Kolego po prostu zdejmij klemy z akumulatora, przerobilem to w ostatnim tygodniu w akcie desperacji gdy juz wszystko zostalo wymienione. pozdrawiam