Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://img269.imageshack.us/img269/4601/bmwa.jpg

Koledzy, wczoraj, cofnął we mnie facet Mercedesem, szkody tak jak widać, przełamana maska w miejscu zaznaczonym (nie można jej otworzyć). porysowany zderzak, prawdopodobnie uszkodzony wentylator klimy.

Szkoda już zgłoszona, Ergo Hestia będzie się tym zajmować.

Pytania:

Jak z Waszego doświadczenia przebiegają sprawy likwidacyjne w tej firmie?

Ile można się spodziewać odszkodowania?

Czy można walczyć o naprawę auta bezgotówkowo w autoryzowanym serwisie, w przypadku zaniżonej kwoty naprawy?

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
Powiem Ci że jeżeli chcesz naprawiać bezgotówkowo, to możesz spokojnie dawać samochód nawet i do ASO. A jeżeli tam mechanicy zawyżą koszty naprawy, to ubezpieczyciel sam się z nimi sądzi o nieprawidłowości w kosztach związanych z naprawą auta. A co do wyceny szkód przez ubezpieczyciela, to nie musisz się z nią zgodzić, odmawiasz i jedziesz do warsztatu. Prosisz po prostu o wstępną wycenę kosztów przez pracownika firmy Hesti, a gdy ją poznasz to albo się z tym godzisz albo nie. W każdym bądź razie, nic nie mogą Ci narzucić z góry.

'Wiadomo, ze taki a taki pomysł jest nie

do zrealizowania. Ale żyje sobie jakiś

nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie

dokonuje tego wynalazku.'

Albert Einstein

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy przypadkiem nie jest tak, że jeżeli auto jest warte grosze (a tak chyba jest w przypadku samochodu kolegi) to nie ma szans na naprawę bezgotówkową bo przekroczy ona jakąś tam część wartości auta i ubezpieczalnia robi szkodę całkowitą i wypłaca tylko różnicę wartości między autem całym a uszkodzonym i dostaje się jakieś psie pieniądze? Wiem, że przy starszych, mało wartych samochodach większe stłuczki prawie zawsze oznaczają że się do naprawy dokłada.
Opublikowano

Jestem po pierwszych oględzinach i wstępnej wycenie. Na razie policzono 2180,00 zł.

Oczywiście śmiech na sali. Części mam wpisane 569,00 zł !!!!

Będzie oczywiście niezależny rzeczoznawca, bo wiadomo, że może trochę dołożą po drugich oględzinach (otwarłem maskę), dodatkowo uszkodzony wiatrak klimy, zatarty wentylator silnika i połamana osłona przedniego pasa.

ASO Smorawiński poinformowało mnie że można u nich robić, ale Hestia nie uwzględnia ich stawek za roboczogodzinę i muszę dopłacać z własnej kieszeni. Co po prostu mnie nie urządza, bo nie chcę ładować nawet złamanego grosza ze swoich pieniędzy. W końcu nie moja wina i wcale nie chciałem mieć rozbitego auta.

Czeka mnie prawdopodobnie dosyć trudna droga walki o godziwe odszkodowanie.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
nie chcę ładować nawet złamanego grosza ze swoich pieniędzy. W końcu nie moja wina i wcale nie chciałem mieć rozbitego auta.

Czeka mnie prawdopodobnie dosyć trudna droga walki o godziwe odszkodowanie.

Powodzenia i oszczędzaj nerwy. :cool2:

Ale to jest fakt - nie twoja wina, nie chciałeś mieć skasowanego auta a taki "wielki ubezpieczyciel" (w sensie my jesteśmy najlepsi, a jak trzeba wypłacić, to szkoda słów :duh: ) tego nie opłaci, bo coś tam, tego nie honoruje, itd. I nagle jest problem, normalnie... słów mi brakuję, a nie chce bluzga pisać. :mad2: :zlosc:

Opublikowano
Ja się musiałem z Hestią sądzić. Zwykli oszuści, nawat zamirzałem zawiadomić Prokuratora o przestępstwie z 286 k.k. , ale z uwagi na sprawowaną funkcję nie chciałem przeżywac kazusu "Wanny Wassermanna". Oczywiscie Sąd wszysto zasądził zgodnie ze stawkami w ASO i odsetkaimi ustawowymi.