Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zostawiłem samochód do wymiany przedniej szyby ze względu na pęknięcie od uderzenia kamienia.

Czy ktoś być może wymieniał? Mam czarne wizje że mimo że ASO to nie będzie wszystko w porządku...

Opublikowano
Mój samochód jest już po gwarancji, więc po zrobieniu zwiadu wybrałem serwis Jaan. W ASO jak pan zaczął mi wymieniać ceny (szyba, uszczelki,czujnik parowania ...) + 900 zł robocizna to dałem sobie spokój. Moja szyba nie wymagała pilnej wymiany, ale miała kilka małych odprysków, które mnie irytowały. W Jaanie zmieściłem się w 890 zł, mam gwarancję i żadnych problemów (czujnik deszczu prawidłowo reaguje). Zielony pasek na górze ma inny odcień niż oryginalna - moim zdaniem ładniejszy.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Spokojnie ;)

przednia szyba to akurat dość częsta część wymienna, więc wprawę na pewno mają ;)

Ja dwa razy wymieniałem w E36, raz już w E46. Mam pecha do nich... jeszcze raz i zacznę się od tego ubezpieczać :D :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Właśnie jestem na bieżąco wymieniałem 1,5 tyg temu (szyba+czujnik+oslony+uszczelki) wszystko w ASO BMW szyba przyszła z niemiec czas oczekiwania 4 dni jakby w Polsce nie było :8) nieco ponad 2000tyś za wszystko z robotą...
Opublikowano

UFF;) wszystko poszło bardzo sprawnie, auto oddałem ok 15 na kolejny dzień na 10 było do odbioru.

Po wymianie nie ma śladu, nalepkę rejestracyjną przełożyli sprawnie prawie bez zniszczeń. koszt ok 2200PLN.

Jestem zadowolony :)

Opublikowano
Mi w ASO w Szczecinie podali dużo wyższe ceny - szyba 2400, czujnik 300, uszczelki 250 + robocizna 900. Szyba z czujnikiem i paskiem u góry. Dlatego wybrałem Jaana. Co do nalepki - to koszt 15 zł w wydziale komunikacji. U mnie wydrukowanie nowej i zapłacenie w kasie trwało ok 5 minut.
Opublikowano

Wymieniałem swoją dwa lata temu w ASO w Gdyni. Wtedy jeszcze w Jaanie nie było.

Zaśpiewali coś 2200-2300, więc zrobiłem z AC.

Jako ciekawostkę powiem, że Allianzowi wystawili rachunek na... 1600 z ogonkiem :!:

Chciałbym wierzyć, że to w wyniku współpracy, ale mam przeczucie że tak właśnie

wygląda BędzieszMiałWydatki w naszych ASO... :?

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Mojemu ojcu w zeszłym roku pechowo pękła przednia szyba w jedynce przy myciu - chciał otworzyć maskę a wycieraczki były podniesione, szyba pękła pod ich naciskiem. Zamówiliśmy szybę w ASO z uszczelkami (wersja bez czujnika), która dotarła po dwóch dniach - koszt ok. 1000 zł. Była to sobota, a w niedziele miał jechać na wakacje, w aso powiedzieli że mogą ją wymienić najwcześniej w poniedziałek. Zlitowali sie nad nami i podali adres szklarza, który na zlecenie wymienia u nich szyby. Pojechaliśmy tam z kupioną szybą i montaż kosztował 150 zł :). W ASO za montaż liczyli 700. Tak to właśnie wygląda w ASO.

I jeszcze jedno, ten szklarz sprawdził w swoim cenniku szybę do serii 1 tego samego producenta, tylko bez znaczka BMW, kosztowała 650 zł jakby kogoś interesowało, choć w nowym aucie każdy wolałby chyba mieć oryginał.

Pozdrawiam.

:)
Opublikowano
Ja w E30 miałem zwykłą szybę zdaje się marki NordGlass i nie wiedziałem różnicy w użytkowaniu czy jakości między oryginalną a zamiennikiem. Zależy czego oczekujesz i jakim autem jeździsz, bo do wersji z czujnikiem nie wsadzisz takiej, która miejsca na czujnik nie ma. Czasami jest tak, że różnica między zamiennikiem a oryginałem jest rzędu 100 zł i czasami nie opłaca się oszczędzać.

E30, E36, E60, E87, F48