Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś może wie, jak bez odłączania akumulatora sprawić, żeby w e46 wyłączyły się lampki w bagażniku, gdy jest on otwarty? Chciałem go przewietrzyć przez noc, ale akumulator może tego nie wytrzymać. Lampki palą się nawet po zamknięciu auta z kluczyka. Proszę o poradę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie gasną same po ok. 15 min? Może po prostu usuń żarówki albo wyciągnij odpowiedni bezpiecznik ;)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Gasną, gasną. A jak i to za długo, to patent z żarówkami gwarantuje satysfakcję :D
Opublikowano

Sam przerabiałem temat jak jeździłem przez pewien czas na padającym aku, więc co parę dni doładowywanie prostownikiem który właśnie stawiałem w otwartym bagażniku. Nie wiem czemu lampki powinny gasnąć w bagażniku , czekałem 10-15 min nie gasły może jeszcze dłużej nalezalo czekac.

Zeby wyłączyc swiatło jest prostszy sposób wręcz banalny i nie trzeba wykrecać żarówek. Wystarczy włozyc palec w zamek od klapy bagażnika i poprostu palcem przesunąć rygiel od zamka aż wskoczy w pozycje zamknięta i to zgasi lampki przy otwartym bagażniku. Jak chcesz zeby nastepnie zamek odskoczył u mnie w kombi wystarczylo wcisnąć przycisk otwierania bagażnika.

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lub wyciagnac bezpiecznik w 330d to 52 ale mozna tez naładowac aku podnoszac przednia maske . Jest tam specjalnie pociągnięty kabel + podpinasz tam plusowa klemę a minusowa do masy i w ten sposub ładujesz aku zapobiega to zadko wybuchającym akumulatorom Podobno jeden na 1000 wybucha

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
(...) czekałem 10-15 min nie gasły może jeszcze dłużej nalezalo czekac.

Cytat z instrukcji BMW:

"Dla ochrony akumulatora wszelkie oswietlenie we wnetrzu jest wylaczane 15 minut po obroceniu kluczyka zaplonu w polozenie 0."

Poza tym zauwazylem tez, ze gdy kluczyk jest w polozeniu 0 to po pewnym czasie rowniez radio sie samo wylacza.

"Kiedy rozum śpi, budzą się demony" - Francisco Goya

Pozdrawiam

Opublikowano

Sabato masz u mnie browarka :) patent z klapą działa - lampki gasną od razu bez czekania - potem wystarczy otworzyć klapę z kluczyka.

Dzięki za pomoc.