Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich,

Obecnie jestem posiadaczem Audi A3 2001rok. Nie ukrywając samochód ma już swoje lata i po wakacjach chciałbym zmienić na nowy. Bardzo interesuje mnie model BMW 330 DIESEL COUPE 2004 w Manualnej skrzyni. Na przykładzie z allegro (http://allegro.pl/item700117782_bmw_330_coupe_2004_rok_piekna.html). Bardzo bym prosił o nakreślenie mi sytuacji jaka klaruje się po kupnie takiego auta. Tj. Spalanie w mieście ( W wiodących miastach polski.) Salanie na trasie, Przeglądy, Olej, Podatność na awaryjość itd. I teraz głupie pytanie "Czy da się tym bezpiecznie jeździć w zimę?" Pytam się ponieważ moja kobieta też będzie jeździć tym samochodem.

Pozdrawiam,

KK

___

o kurde, właśnie zobaczyłem, że dodałem temat nie do tego działu.

Opublikowano
Również posiadam 330D, ale sedana i powiem tak: spalanie w mieście na poziomie 9-10 litrów, w trasie brało z 7,5l. Jeśli chodzi o awaryjność, to ze swoją musiałem trochę powalczyć, ale już jest ok. Olej wymieniam średnio co 20tyś. km. Ogólnie rzecz biorąc ten silnik jak dla mnie jest świetny. Duża moc i stosunkowo małe spalanie. A o jazdę w zimę nie przejmuj się, moja dziewczyna też jeździła i radziła sobie całkiem dobrze :)
E46 330D :)
Opublikowano

Powalczyć? Tzn? Powiedz coś więcej na ten temat :)

Ile oleju wchodzi do silnika i jak często go dolewasz?

Proszę powiedz mi jeszcze jak jest z zawieszeniem? Jest ono twarde czy miękkie? W A3 mam mega twarde i chyba nie wyobrażam sobie już innego. Tym bardziej, że kiedyś jeździłem bmw 5 2003rok i czułem się jak na łóżku wodnym.

Na co zwrócić uwagę przy zakupię 330D?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Poczytaj trochę forum... wyszukiwarka działa ;)

Na te pytania znajdziesz odpowiedź, a jak będą jakieś konkretniejsze - pytaj ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.