Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Pany. Mam problem z kontrolką klocków hamulcowych. Od pewnego czasu kontrolka sygnalizowała konieczność wymiany klocków. Czasami się zapalała i czasami gasła. Po jakimś miesiącu czasu wymieniłem klocki. Były faktycznie zużyte - przód. Wraz z klockami wymieniłem czujnik - przód. Od tamtej pory kontrolka świeci się cały czas i nawet nie gaśnie. Przejechałem jakieś 200 km. i nic. Czy ta kontrolka odpowiada jeszcze za coś innego? Czy może jest odpowiedzialna również za płyn hamulcowy? I czy trzeba ją może zresetować? Pozdrawiam
Opublikowano

U mnie sama też nie chciała zgasnąć.

Wyczytałem gdzieś na tym forum wskazówkę która mi pomogła skasować kontrolkę:

- wsiadasz do auta, naciskasz hamulec do dechy i tak trzymasz cały czas

- przekręcasz stacyjkę aby zapaliły się kontrolki i po ok 30 sekundach kontrolka od hamulców gaśnie

- hamulec cały czas trzymasz wciśnięty do dechy przez cały ten czas.

U mnie ta metoda zadziałała ale u kolegi już nie i nie wiem od czego to zależy. Mam auto po lifcie

90

Opublikowano
witam, u siebie też wymieniałem oś przednią oś tylną , po zamontowaniu się paliło , ale przy następnym odpaleniu samochodu już się niezapaliło .
Opublikowano

- przekręcasz stacyjkę aby zapaliły się kontrolki i po ok 30 sekundach kontrolka od hamulców gaśnie

U mnie ta metoda zadziałała ale u kolegi już nie i nie wiem od czego to zależy. Mam auto po lifcie

a da sie w podobny sposob skasowac kontrolke od plynu hamulcowego? plyn zmienilem pol roku temu, zapomnialem skasowac inspekcje i teraz od paru dni mi sie swieci kontrolka. Czy jedyna mozliwosc to podpiac sie carsoftem i skasowac inspekcje? ale wtedy chyba tez te zielone "cegiełki" od oleju sie zresetują

Opublikowano

a da sie w podobny sposob skasowac kontrolke od plynu hamulcowego? plyn zmienilem pol roku temu, zapomnialem skasowac inspekcje i teraz od paru dni mi sie swieci kontrolka. Czy jedyna mozliwosc to podpiac sie carsoftem i skasowac inspekcje? ale wtedy chyba tez te zielone "cegiełki" od oleju sie zresetują

Chodzi Ci o 'zegarek'? INPĄ można to skasować bez kasowania inspekcji olejowej.

Opublikowano
Chodzi Ci o 'zegarek'? INPĄ można to skasować bez kasowania inspekcji olejowej.

tak, o zegarek :) niestety nie mam inpy, a tylko carsofta, dlatego sie zastanawiam czy w nim sie da, lub czy da sie jakąś "manualna" metodą, typu opisane wczesniej wcisniecie i przytrzymanie hamulca z jednoczesnym włączeniem zaplonu

Opublikowano

Jakbyś był k. Koszalina to Ci to zrobię :D

A poważnie to poszukaj kogoś z INPĄ, przy odrobinie szczęścia zrobi Ci za darmo, lepiej jak na forum kogoś poszukasz, większe szanse na niższe koszty :P

Opublikowano
Jakbyś był k. Koszalina to Ci to zrobię :D

A poważnie to poszukaj kogoś z INPĄ, przy odrobinie szczęścia zrobi Ci za darmo, lepiej jak na forum kogoś poszukasz, większe szanse na niższe koszty :P

dzieki za propozycje ale za daleko mam :P mysle ze po prostu powalcze jeszcze raz z instalacja inpy i moze mi sie samemu uda