Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam maly problemik a mianowicie jaka antene kupic elektryczna czy zwykla.A dokladniej jakiej firmy bo jezeli elektryczna to chyba ma znaczenie a ja sie na tym nie znam kompletnie :D

pozdrawiam

Acha moje radio to Pioneer KEH 8ooo M RDS staruszek ale dobry

Opublikowano

Wiem,ze to troche glupie pytanie ale kiedys kupilem elektryczna i nawet

roku nie wytrzymalaa jak ja rozebralem to okazalosie ,ze jakies kolko zebate plastikowe sie ukruszylo.Niby koszt anteny nie taki duzy ale po co wywalac kase w bloto?

Szukalem w wyszukiwarce ale tego problemu nie znalazlem!

pozdrawiam

Opublikowano

elektryczna trzeba rozlanczac na zime zeby sie nie wysowala przy wlonczeniu radia ,no chyba ze ktos ma na przycisk i sam wsowa/wysowa kiedy chce jak tak to poprostu nie wysowac , w zime strasznie sie zasyfiaja i padaja np ukrecaja sie zebatki od mechanizmu bo antena zapyziala lub np lekko przymarznieta i nie chce sie wsunac czy wysunac . Ja mam e aucie juz trzy lata i dziala ale na zime rozpinam przewod sterujacy wysowaniem ,radio o tak gra troche czesciej szumi ale jak cos to sie slucha cd

pozdr

Opublikowano
Są dwa rodzaje anten elektrycznych. Automatyczna - włączasz radio i sama się wysuwa i półautomatyczna z przyciskiem. Kup najlepiej jakąś oryginalną. Tandetę możesz kupić już za 50-80zł ale ta Tobie nie wytrzyma. Mama ma w Lanosie już 4 rok (chyba Bosch-a) i żadnych problemów. Zima nie zima. Ta antenka ma takie fajne sprzęgiełko, że jak jest opór np lód zimą to się nie wysunie, czyli nie połamie zębatek w mechaniźmie. Jest jednak droższa :mad2: Możesz też kupić wysuwaną ręcznie, w końcu już chyba tego nie kradną :?:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png