Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jako że dzis wyjeżdzam na wczasy, postanowiłem umilić sobie czas podróży muzyką z płyt CD. Wcześniej tzn. przy kupnie i po, nie sprawdzałem funkcjonowanie odtwarzacza :mad2: . Otwieram kasetkę na płyty widzę jakieś dwie poprzedniego właściciela i wkładam swoje (oryginały), zamykam kasetkę i wsiadam za kierownicę. Po naciśnieciu przycisku "mode" wyskakuje info "No Disc" :cry2: :norty: Wg instrukcji komunikat mówi że kieszeń płyty jest pusta lub została umieszczona nieprawidłowo. Spojrzałem do bagażnika i płyty są włożone jak należy, ale odwróciłem jedną to pojawił się komunikat CD Check a potem znowu No Disc :mad2: Co jest grane, zepsute czy ja coś źle robię? Navi działa, telefon działa itd, a tego ustroństwa nie moge uruchomić...
Opublikowano
W swojej poprzedniej 3ce też miałem taki przypadek i wystarczyło przeczyszczenie szmatką, przez dłuższy czas nie użytkowania mogła się zabrudzić. Ale doszły mnie słuchy, że często psują się (i tutaj mogę nie określić konkretnej nazwy) jakieś lasery czytające płytę, a z tym to chyba tylko car audio jakieś.
E46 330D :)
Opublikowano
Acha, możliwe co mówisz, bo kupiłem BMW w grudniu 2008 i nie używałem w ogóle CD jedynie nawigację, ale to osobne urządzenie. Wspominasz o szmatce i czyszczeniu, a płyn jakiś do tej czynności kupić, a może płytę czyszczaca? Musiało wszystko wczesniej działać skoro znalazłem w odtwarzaczu dwie płyty z muzyką.
Opublikowano

kup plyte do czyszczenia cd kosztuje pare zlotych, przeczysci laser i jak to nie pomoze to raczej laser padniety.chyba ze plyty masz strasznie zjechane.

Ps. jak wypalasz plytke ustaw niska predkosc najlepsza 8x lub 16x lepiej czyta.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mialem podobny problem napedzie w DVD Buissnes :(

plyta czyszczaca nie pomogła,a problem tkwil w jakosci plyt na jakich nagrywalem muzyke(mp3).

Mianowicie zauwazylem ze slabe plyty DVD np. TDK DVD-R lub CD(takie które sa "cienkie",patrzac pod swiatło sa przeswitujace)nie zdaja egzaminu.Dopieru kiedy urzylem CD-RW EMTEC wszystko normalnie zadzialalo i grało :D .Zauwazylem,ze plyta jest dosc "gruba-nie przeswituje" i bylo ok!Dzialaja tez DVD+R RW Vakoss i inne DVD+R RW :) Mam nadzieje,ze pomogłem :lol:

icon4.png