Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
odblokowałem sobie komputer obc w mojej e46. wcześniej miałem tylko zegarek. a po odblokowaniu jest oczywiście zegarek, temperatura powietrza zewn., średnie spalanie, zasięg na pozostałym paliwie, średnia prędkość. trochę wydaje mi sie mało funkcji. moze ktoś ma więcej? moze są jakies szersze wersje OBC. przydało by się chociażby takie coś jak jest w testach tych ukrytych po wejsciu do nich po odblokowaniu testem nr 19 na OFF. i pokazuje np prędkościomierz w formie elektronicznej, lub ekonomizer tez w wersji elektronicznej. taki bajer dodatkowy ale mógłby być.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
koledzy taki problem zeby ktoś napisał jakie ma funkcje w OBC w e46? przecież nie jeden z Was ma komputer w swoim aucie......
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Kolego a nie prędzej dostałbyś odpowiedź zakładając temat we właściwym miejscu? ;)

a co to jest w ogóle "pełne OBC w e46?"

masz na myśli to pod prędkościomierzem wyzwalane z manetki kierunkowskazów?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
tak, właśnie to mam na myśli. i znalazłem juz sam w instrukcji obsługi pojazdu :) Wychodzi na to że więcej funkcji nie ma. trochę lipa.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
znalazłem juz sam w instrukcji obsługi pojazdu :)

brawo :mrgreen:

Wychodzi na to że więcej funkcji nie ma. trochę lipa.

Więcej jest w kompie z navi, ale też bez szaleństw. W mojej strzałkowej jest jeszcze jedno spalanie więcej :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

ja można powiedzieć dołożyłem sobie komputer OBC, czyli w grę wchodzi przełożenie manetki od kierunkowskazów na taką z guzikiem OBC. manetkę zakupiłem na allegro. A potem aby przełącznik działał należy DIS-em odblokować, według instrukcji która również jest na forum. czyli : - najpierw

nalezy wejsc do "ZCS coding"

- nastepnie wybrac "model e46"

- pozniej "recode" lub "retrofit"

- kolejna opcja to "turn signal"

- ostatnia ta wlasciwa to "enable OBC"

- w przypadku pojawienia sie bledu nalezy nacisnac przycisk OBC na kolumnie kierownicy i jeszcze raz wybrac opcje "enable OBC"

oczywiście można tez to zrobić inaczej, mozna pewnie przeprogramować NCS-em, ale ja zrobiłem DISem. bo NCS-a nie znam jeszcze.