Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Jestem szczęśliwym(przynajmniej na razie)posiadaczem e60 z elektrycznym szyberdachem. Nie było by się czym chwalić gdyby nie fakt że już udało mi się nie zamknąć owego dachu na noc. Żeby było wesoło wieczorem padał deszcz(w nocy była burza). Na szczęście sąsiad zauważył i nakrył "dziurę" papą. To pouczające doświadczenie skłoniło mnie do myślenia, mianowicie mam do Was pytanie: czy nie dało by się(bez dalszych przykrych konsekwencji)szypodłączyć tego berdachu do centralnego zamka? Uchroniło by to mnie przed uciążliwym suszeniem. Czy ktoś to próbował? :)

Pozdr.

Opublikowano

Sorki, zakradł się błąd, nie wiem jak to się stało. :(

Jest :czy nie dało by się(bez dalszych przykrych konsekwencji)szypodłączyć tego berdachu do centralnego zamka?

Powinno być :czy nie dało by się(bez dalszych przykrych konsekwencji)podłączyć tego szyberdachu do centralnego zamka?

Pozdr.

Opublikowano

Witam, no właśnie, trzeba przytrzymać. Byłem posiadaczem Nubiry która miała elektryczne szyby podłączone do centralnego zamka, po kilku sekundach po zamknięciu samochodu szyby zamykały się automatycznie. Było to z jednej bardzo wygodne z drugiej pozwalało uniknąć gapiostwa. To miałem na myśli pisząc ten wątek. I druga wygodna a właściwie oszczędzająca akumulator funkcja, światła włączały się dopiero wtedy gdy auto pobierało prąd z alternatora. Niby drobiazgi w "prymitywnym" aucie a cieszyły.

Pozdr.

Opublikowano
Porozmawiaj z jakimś dobrym elektronikiem samochodowyn. Ja coś takiego zakładałem do E36. Moduł taki kasztował koło 60 zł.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rozmawiałem dzisiaj o moich kłopotach z pamięcią(chodzi o nie zamykanie lufcika w dachu). Mówił że są programy pozwalające na zmianę ustawień kompa tak aby wspomniany lufcik zamykał się wraz z oknami po zamknięciu auta(samoczynnie) bez potrzeby przytrzymywania przycisku. Czy ktoś coś o tym wie?

Podpowiedzcie proszę :D (czy istnieje niebezpieczeństwo rozregulowanie układu?)

Pozdr.

Opublikowano
Obawiam się, że grzebanie w sofcie auta ci nie wyjdzie na dobre. Podjedź do jakiejś firmy, która zakłada alarmy. Tam na pewno mają specjalne moduły z tzw. funkcją komfort, że po załączeniu alarmu domyka ci okna i szyberdach.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
Podjedź do salonu/seriwsu bmw wejdź na serwis i poproś gościa ze sprzętem czy może ci przestawić aby po naciśnieciu raz guzika zamykały ci się szyby i szyberdach , szkoda kombinować po ludziach którzy chcą sobie tylko posiedzieć w twojej e60 :)
Opublikowano

Też myślę że to raczej sprawa alarmu niż grzebanie w sofcie(obawiam się trochę deregulacji). Spróbuję pogadać ze specem od alarmów, zobaczę co powie.

Pozdr. :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wydaje mi się że tak , przecież to jest opcja skoro jest domykanie szyb to przestawienie aby domykał się szyberdach to już raczej pestka gdy ktoś posiada np. oryginalny sprzed do BMW

Teraz głupie alarmy z allegro mają już podpięcie pod domykanie szyb , domykanie szyberdachów jest mało spotykane bo też niewielka część samochodów ma ten szyberdach

Będę na dniach w aso to się dowiem co i jak , ja też mam szyberach lecz narazie auta nie mam :D czekam na wszystkie papierki aby można było wyjechać z salonu i też jak będzie możliwość napewno przestawię sobie domykanie szyberdachu od razu , co prawda teraz w moim "starym" aucie też mam szyberdach i nie mam domykania , nawet szyb i żyje :) kwestia przyzwyczajenia

Opublikowano

serwis bmw mówi że niestety nie da się zrobić tak żeby domykał się szyberdach z pilota :(

Wydaje mi się że napewno da sie to przestawić , w głupim oplu domykanie szyberdachu jak i wszystkich szyb było w standardzie :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
ale e61 jest już lepsze bo jak dłużej przytrzymam przycisk bmw to mi się zamykają i szyby i dach, fakt że wolałbym żeby się automatycznie wszystko zamykało zamiast trzymać ten przycisk i czekać aż wszystko się zamknie.
Opublikowano

Witam.

Domykanie okien i szyberdachu przez dłuższe przytrzymanie przycisku środkowego działa również w 60,

a nawet w e46 o ile dobrze pamiętam.

W instrukcji obsługi E60/61 jest opis awaryjnego zamknięcia szyberdachu imbusem. :D

Pozdrawiam.