Skocz do zawartości

<t>E36 czy e46</t>  

94 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakbym nie jeździł tyle, ile jeżdżę to też zdecydowałbym się na M3. Ale po co mi taki samochód, którego nie będę w stanie utrzymać. A ekonomia w 330D stoi wg. mnie na bardzo wysokim poziomie, osobiście jeżdżę naprawdę dużo, mam dobrą moc i nie muszę codziennie jeździć na Shella :)
E46 330D :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

M3 świetna sprawa ale w e46 :D

330d jest bardzo ekonomiczny a po paru modach i dobrym programie trochę kucy przybędzie

a i moment obrotowy będzie masakryczny

Wybór i tak należy do Ciebie pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
lepiej porównać m3 e36 do e46 330xd , auta cenowo porównywalne jak i podobne koszta eksploatacji po za spalaniem , pierwsze słysze żeby m3 miało "tanie częsci" i to nawet eksploatacyjne , kupić e36 m3 nie zajechane ??? może i możliwe ale napewno trudne , lata swoje auto ma a jak się takie kupuje to i się jeździ nim

m3 napewno bajeczny silnik , moc , przyśpieszenie

e46 330xd właściwości trakcyjne , na mokrej nawierzchni m3 nie ma szans , tak samo na szutrach , jazda po zakrętach też coś fantastycznego, auto jest przyklejone , jazda w zimie - sama przyjemność , nie zpominaj że w polsce mamy 3 miesiace umiarkowanej słonecznej pogody , m3 napewno wtedy wyśmienicie się spisuje ,

jak mało jeździsz od święta to m3 , jak wiecej to E46 330xd

Musisz się zastanowić czy chcesz jeździć ekonomicznie czy też chcesz auto do szpanu. Siądź zastanów się czy będziesz jeździć od święta czy też będziesz robił długie trasy, przekalkuluj wg. spalania ile Cię to będzie kosztowało i czy w ogóle Cię na to stać. Bo wiele osób kupuje autka dla szpanu a później się zastanawiają skąd wziąść kase na paliwko.

Sam się zastanawiałem nad kupnem 330D ale zakupiłem 320D ze względów na tymczasowy brak finansów.

Dodatkowo musisz posiedzieć np. w necie i popatrzeć ceny części do M3 a do E46.

Wybór należy do Ciebie. Osobiście brałbym E46 330XD.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak ktos ma takiwybor i sie zastanawia to 330

ja bym nawet sekundy sie nie zastanawial i znowu kupil m3 (zaluje ze sprzedalem :cry2: )

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 8 miesięcy temu...