Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem posiadaczem tego autka i zdazylem juz przejechac serwisowy limit kilometrow. Wymienilem olej pasek rozrzadu itd. ale nie wiem jak resetowac licznik bez podlaczania do komputera, nie wiem nawet czy jest to mozliwe. Kiedys mialem BMW318 z 1989 roku i resetowalem ja specjalnym przyzadem w gniezdzie pod maska, tutaj natomiast mam tylko wejscie do komputera pod deska rozdzielcza ale slyszalem, ze jest taka mozliwosc poprzez rozne kombinacje stacyjki i zegara. Bylbym wdzieczny za podpowiedz jesli taka mozliwosc istnieje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Użyj szukajki, było wielokrotnie!!! :search:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Dzieki kolego ale ja jakos nie moge znalezc dostepu do "tych" pinow i albo ja nie mam tego gniazda albo mam inne autko tak jak juz pisalem, ze mialem bmw 318 z 89 roku i tam to robilem a tutaj nie mam zadnych kolorowych diodek tylko licznik i jak wylacze zaplon i przytrzymam przycisk do kasowania podlicznika pokazuja mi sie rozne kombinacje do reset ale nie wiem jak to idzie w kolejnosci i o co tam chodzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Użyj szukajki, było wielokrotnie!!! :search:

Cesc! Mozesz mi powiedziec co to jest szukajka

SZUKAJKA = search.php :cool2:

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzieki kolego ale ja jakos nie moge znalezc dostepu do "tych" pinow i albo ja nie mam tego gniazda albo mam inne autko tak jak juz pisalem, ze mialem bmw 318 z 89 roku i tam to robilem a tutaj nie mam zadnych kolorowych diodek tylko licznik i jak wylacze zaplon i przytrzymam przycisk do kasowania podlicznika pokazuja mi sie rozne kombinacje do reset ale nie wiem jak to idzie w kolejnosci i o co tam chodzi

nie masz tego gniazda "pac mana" pod maska? ten sposob zwierania pinow jest chyba najczesciej wymieniany, wg mnie powinno byc takowe, daj fotke komory silnika to moze wspolnymi silami znajdziemy :)

pzdr

yaz

Opublikowano
Z miedzynarodowych zrodel dowiedzialem sie, ze resetowanie w moim aucie odbywa sie w samochodzie. Stacyjka w pozycji wylaczonej, naciskasz przycisk do kasowania licznika i wtedy zapala sie licznik, przekrecasz kluczyk do pozycji accesoria albo radio tzn. raz i powinno sie wyswietlic "reset".Trzymasz ok 5 sekund az licznik zacznie swiecic pulsujac po czym puszczasz przycisk i natychmiast naciskasz go ponownie.Po tej operacji powinno sie wyswietlic END SIA i to tyle.Pisze to do wiadomosci wszystkich uzytkownikow troszke nowszych modeli i dziekuje wszystkim, ktorzy probowali mi pomoc