Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam możliwość zakupu tylnych lamp do BMW E39 sedan. Lampy to Hella po lifcie. Niestety nigdzie na szkle nie ma wytłoczonej homologacji, jest tylko napis na plastiku (zdjęcie).

Jeżeli ktoś ma oryginalne lampy Hella po lifcie to będę wdzięczny za sprawdzenie gdzie jest wytłoczona homologacja. Mam obawy że lampy które chcę kupić to podróbki... Z tego co słyszałem to zawsze na kloszu powinny być stosowne oznaczenia [wytłoczone]. Taki napis na boku lampy można bez problemu zrobić samemu...

Kolejna sprawa to oprawki na żarówki (lampy są bez nich). Czy trudno coś takiego dokupić? W moim aucie są inne więc nie będę mógł przełożyć.

http://krzysiek90210.fm.interii.pl/lampy/homologacja.jpg

Opublikowano

Z tego co kojarzę to u mnie na HELLAch z neonami - auto po lifcie - e39 z 2003 r M-Pakiet mam także nadrukowane wszystko na tych czarnych plastikach. Nie przypominam sobie, żebym miał przetłoczenia na szkłach. Ale sprawdzę jeszcze i gdyby się okazało, ze jednak mam wytłoczone - dam znać.

A co do wszelkich plastików/oprawek to nauczyłem się, ze takie rzeczy kupuję się w ASO - kosztują grosze, masz oryginał i bez problemu dostępny. Możesz szukać na giełdach ale tam ciężko o oryginał a zamienniki bardzo często mają droższe niż oryginał w ASO - przykład: prawa tylna listwa w zderzak m-pakietowy (bez parktronika) na giełdzie w Lubinie zamiennik DEPO kosztował 90 pln a w ASO BMW Wrocław oryginał za 80 pln.

Pzdr.