Skocz do zawartości

520 24v dziwny turkot (czy klekot ) z silnika

przemo23

Rekomendowane odpowiedzi

witam

z silnika słychac dziwny dzwiek coś jak turkot czy klekotanie , słychac tylko jak zostawie samochód na luzie

po dodaniu gazu zanika ten dzwiek ,jak znowu puszcze i obroty spadna do okolo 800 znowu powraca , coto może byc :?: :?:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg

CZesc

witam

z silnika słychac dziwny dzwiek coś jak turkot czy klekotanie , słychac tylko jak zostawie samochód na luzie

po dodaniu gazu zanika ten dzwiek ,jak znowu puszcze i obroty spadna do okolo 800 znowu powraca , coto może byc :?: :?:

Miałem terkotanie i ono zanikało dodatkowo po wciśnięciu sprzegła, nie sprawdzałem czy zanika po dodaniu gazu.

U mnie to było wywalone koło dwumasowe.

Nic innego nie przychodzi mi do głowy, nie napisałeś w którym miejscu słychać terkot.

Witam! Mam również dziwny stukot jakby od spodu samochodu - też na biegu P lub N. Kiedy włączę Drive i stoję w miejscu trzymając na hamulcu raczej tego nie ma a na pewno jak dodam gazu. Więc to też koło dwumasowe? Bo słyszałem że koło dwumasowe jest Dieslach i jak jest do wymiany to trzęsie nadwozie, ale może się mylę ...poprawcie mnie? Mam nadzieję że to nic nagłego bo jadę za tydzień 750km nad morze i chciałbym spokojnie dojechać i wrócić.

• Zasłużeni forumowicze
Kolo dwumasowe slychać tylko na jalowym biegu.Pod obciążeniem albo przy dodaniu gazu nie.(przy obciążeniu może buć slychać lącznik walu albo podpore walu)
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

CZesc

Witam! Mam również dziwny stukot jakby od spodu samochodu - też na biegu P lub N. Kiedy włączę Drive i stoję w miejscu trzymając na hamulcu raczej tego nie ma a na pewno jak dodam gazu. Więc to też koło dwumasowe? Bo słyszałem że koło dwumasowe jest Dieslach i jak jest do wymiany to trzęsie nadwozie, ale może się mylę ...poprawcie mnie? Mam nadzieję że to nic nagłego bo jadę za tydzień 750km nad morze i chciałbym spokojnie dojechać i wrócić.

W benzynowych silnikach tez jest,

co do czasu ile mozna jezdzic na klekoczacym dwumasie to ja zrobilem 7 tys. km zanim wymienilem.

Mozna teza przerobic na sztywne kolo zamachowe ale nie wiem jaki to wplyw moze miec na prace silnika.

CZesc

W benzynowych silnikach tez jest,

co do czasu ile mozna jezdzic na klekoczacym dwumasie to ja zrobilem 7 tys. km zanim wymienilem.

Mozna teza przerobic na sztywne kolo zamachowe ale nie wiem jaki to wplyw moze miec na prace silnika.

jak chłopak ma P i N to ma automata - i nie ma koła dwumasowego ...

Panowie na Boga - poczytajcie w necie co to jest koło dwumasowe i do czego służy ..

• 4 tygodnie później...
jeżeli spod samochodu, to zobacz Łożysko Oporowe, od skrzyni biegów ja tak bynajmniej miałem. Wymieniaj czym predzej, bo pozniej jak bedziesz zwlekał to cała tarcza i docisk jeszcze do wymiany bedize...

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl