Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiecie co sie dzieje z lotniskami kolo warszawy :?: np. modlin - czy mozna jeszcze tam wjechac normalnie, albo Nowe Miasto, czy tam mozna jezdzic, czy juz pozamykane? Ogolnie szukam takich obiektow w rozsadnych odleglosciach od warszawy, tylko najlepiej, zeby byly pasy dojazdowe (takie zakrecane) do glownego pasa startowego, gdzie mozna wjechac, czy jakos sie dostac, bez zalatwiania papierkow.

Pozdr

Opublikowano

Ja na jesieni miałem na lotnisku w Modlinie szkolenie z bezpiecznej jazdy. Zaczy można.

Inna sprawa, że jeździliśmy na małym fragmencie, nie na całym lotnisku.

Nie wiem, jak to było organizowane, wysłała mnie firma, której sprzedała to firma, dla której organizowała to firma itd...

• Członkowie klubu
Opublikowano
Fajnie można pojeździć u Wróbla na Bemowie. Cena 100 zł za godzinę :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

legalnie nie wolno wiechac nigdzie na lotnisko wojskowe musisz mieć pozwolenie od Agencji Mienia Wojskowego, 2 lata temu chciałem wynając cały pas w Modlinie to AMW krzykneło 500pln/doba i maxymalnie do 30 samochodów ( bo powyżej to jest impreza masowa).

Bez pozwolenia jak Cię złapią że śmigasz to będzie kolegium

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Lotniko w Ułężu ( niedaleko Ryk jakieś 100 km od Warszawy drogą na Lublin )

Słyszałem o wyściagch w tamtym miejscu. Podobno niezłe imprezki (nielegalne) tam się odbywają. Z tego co wiem w każdą Niedzielę. 8)

Różnie to bywa. W Sobote są chyba motocykle, w Niedzielę samochody.

• Moderatorzy
Opublikowano

zostaje więc tylko poniedziałek, wtorek, środa, czwartek i piątek :)

jeździłem tam kilka razy w tygodniu i nie było problemów ( byliśmy tam od 10 do 16 )

Opublikowano
Fajnie można pojeździć u Wróbla na Bemowie. Cena 100 zł za godzinę :wink:

:cool2: Tia polecam

Opublikowano

Witam !

Mam mały apel do osób testujących swoje umiejętności i samochody na pasach startowych : spoglądajcie od czasu do czasu podczas szaleństw w góre - czyli w powietrze na przedłużeniu pasa w obie strony !. Róbcie to też przed wjazdem na pas. Lotniska od czasu do czasu są też używane przez samoloty - i czasem jakis samolot chcialby wylądować. Ustąpcie mu miejsca - pilot będzie wam wdzięczny : odejście na drugi krąg wymuszone przez jadący po pasie samochód (czy też rower jadący środkiem pasa : typowe na lotnisku w Kołobrzegu) to spory szereg operacji i ładne parę litrów paliwa. Poza tym manewrowanie samolotem będącym w konfiguracji do lądowania jest możliwe tylko w ograniczonym zakresie - nie jest łatwe ani bezpieczne ominięcie samochodu który w tym momencie wjechał na pas.

Tak więc proszę Was - szanujcie też innych użytkowników lotnisk : a wtedy przy takim spotkaniu jest duże prawdopodobieństwo - jeśli będziecie zainteresowani - na chociaż chwilowe spojrzenie na świat z innej perspektywy :).

Pozdrawiam :

Zdzichu

Opublikowano

Zdzichu czytając Twoją wypowiedz wyobraziłem sobie właśnie moją bunię szalejąca po pasie startowym na Okęciu i podchodzącego po raz drugi do lądowania Boeinga 737 :lol: :lol: :lol:, oczywiście masz rację zwłaszcza że w większości takie szaleństwa odbywają się nielegalnie a w tym czasie może chcieć właśnie wylądować jakać awionetka. Dodam jeszcze że przed szleństwami na opuszczonych lub mało uczęszczanych lotniskach proponował bym sprawdzić stan nawieżchni czy np. płyta betonowa nie podniosła się jednyk końcem, czy nie ma jakiś kamieni itp.

Co do lotniska w Modlinie to tam już chyba nie wolno wierzdzać (dawno tam nie byłem),bo w przyszłym roku ma zostać tam otwarte lotnisko pasarzerskie między innymi dla tanich lini lotniczych, więc podejżewam że inwestycja ruszyła już teraz

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]