Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. E46 320d. Od tygodnia mam problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Na poczatku raz świeciło raz nie. Teraz juz wcale nie świeci. Sprawdziłem wszystko co możliwe. Woltomierz pokazuje ok 9 V. Co moge z tym zrobic
Opublikowano
Tak, sparawdziłem przewody od wtyczki w listwie oświetleniowej aż do wejścia przewodów do bagażnika (za tylną kanpą) bagażnik otwiera się bez problemu - to jest ta sama wtyczka która zasila oświetlenie tablicy rejestracyjnej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie podobnie szaleje oswietlenie jednej z lampek, jak obstukam obudowe/szkielko lampki to zaczyna swiecic, podejrzewam zasniedzialem styki, w drugiej lampce tez mialem podobny problem, ale musialem sie temu blizej przyjzec bo tam zaroweczka byla przepalona i nie swiecila wcale, po wymianie zarowki tez nie smigalo, dopiero jak poczyscilem styki zaczelo hulac. sprawdz/poczysc moze pomoze

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miałem ten sam przypadek jedna zaróweczka była przepalona a na drugiej miałem zasniedziałe styki. Po wymianie i czyszczeniu jest :cool2:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Wymieniłem żarówki wyczyściłem też wszystkie styki nic nie dalo. Co to może być? Gdzie wpięte są kable zasilajace oświetlenie tablicy rejestracyjej?
Opublikowano

Znalazłem :)

Przerwany przewód w gumowej osłonie która prowadzi od klapy do karoserii.

Wyciąłem, wlutowałem nowy odcinek i jest ok :)

Dzięki Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.