Skocz do zawartości

2,5Tds czy 3,5i bądź 4,4i z LPG ?? zademonstruje ktoś??

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj znac jak bedziesz w Poznaniu.

Zamiast instalacji gazowej zainwestowalbym w wymiane sond Lamda, sprawdzenie katalizatora, przeplywomierza, filtra powietrza oraz swiec. Spalanie mysle, moze spasc nawet o kilka litrow/100km, chociaz nie bedzie to oszczednosc, ktora da zagazowanie.

Ja do swojej nie wsadzilbym nic nieoryginalnego, nawet jesli chodzi o identyczne zamienniki.

Ktos gdzies kiedys powiedzial, ze silnikow BMW sie nie gazuje. Ja mysle, ze gazuje sie jak kazde inne, ale V8 mysle nie do tego sluzy.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Daj znac jak bedziesz w Poznaniu.

Zamiast instalacji gazowej zainwestowalbym w wymiane sond Lamda, sprawdzenie katalizatora, przeplywomierza, filtra powietrza oraz swiec. Spalanie mysle, moze spasc nawet o kilka litrow/100km, chociaz nie bedzie to oszczednosc, ktora da zagazowanie.

Ja do swojej nie wsadzilbym nic nieoryginalnego, nawet jesli chodzi o identyczne zamienniki.

Witaj i dzięki Ci za odpowiedź.

jestem w trakcie czytania Twoich postów.

Powiem Ci, że raczej nie dam rady jeździć nim na benzynie - i pewnie będę szukał już z LPG - a wtedy coś będzie na wyżej wymienione usprawnienia.

może nawet odpuszcze sobie ten model, bo pewnie masz racje.

Ale z drugiej strony...

Bardzo chętnie obejrzę twoje cacko. Będę w najbliższą sobotę, od ok 8 rano już, w okolicach 28 czerwca, Dębca. Daj znać czy będziesz wolny.

Dzięki!!!

P.S. podjadę sec'iem pewnie - może się skusisz :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyslalem prywatna wiadomosc przez forum. Ten SEC to fajna sprawa. Nie duzo takich okazow porusza sie po naszych drogach...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

V8 super sprawa, ja przesiadlem sie z 520i na 535 V8 i jesli chodzi o wrazenia z jazdy to niebo a ziemia.. Brzmienie silnika rewelacja, dobrze przyspiesza juz z dolnych obrotow. auto mam dopiero miesiac koszty jakie ponioslem to:

1.Wymiana oleju i filtru w automatycznej skrszyni 600 zł

2. Opony 1800 zł

3. tarcze i klocki - 1400

4.Wymiana oleju i filtra 400.

5. wymiana paskow transmisyjnych 400.

ale to pzreciez naklady czysto eksploatacyjne

a jesli chodzi o sam silnik to:

Teraz czeka mnie jeszcze wymiana jednej sondy lambda i wentylatora klimatyzacji

Sonda bosh - 300z ł

Wiatrak zamiennik 750 zł

robocizka ok 250..

Dobry gaz do V8 wraz z profesjonalnym montażem to wydatek ok 6500 tys zł. Wiec warto sie zastanowic ile przejezdzamy i czy taka inwestycja sie zwroci. ja poki co nei zakladam.

Spalanie mam srednio 14 litrow, styl jazdy przecietny, w wiekszosci po Warszawie. na trasie przy 120 spala ok 8-9 l... przy niesprawnej jednej sondzie.. zobaczymy jak bedzie po wymienie ;-)

m62, V8, 245 km