Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam Fachowcow z forum. mam takie pytanie, czy to jest normalne, ze podczas jazdy na gazie (sekwencja dream XXI) bierze mi jeszcze benzyne ?? objawy: rano po odpaleniu czuc benzyne, ma niskie obroty i czasem zgasnie na D z hamulcem, gdy stoje na swiatlach. licznik reichweite w zasadzie zmienia mi sie tak, jakbym jechal na benzynie, a jade na lpg i powinien sie nie zmieniac chyba ?? jak jade z pustym bakiem pb, to w ogole nie dziala tempomat, gdy mam pb, to jest ok, jak mam malo pb w baku, wlacze klime, to od razu zapala mi sie czerwona kontrolka ze min pb jest juz, jak wylacze, to gasnie. czy wie ktos co jest grane ? bo to chyba nie sa normalne objawy ?? i w zasadzie musze lac dwa paliwa pb + lpg, no chyba ,ze na samo odpalanie schodzi 15 litrow na tydzien ?? (odpalam auto okolo 4x dziennie). PROSZE O POMOC. POZDRAWIAM
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moze zawiesil sie wtryskiwacz benzyny ? a nie kopci ?
Opublikowano
nie kopci. normalnie sie auto zachowuje... tylko mowie tak, jakby bral mi na 100km przejechanych jakies 22 litry lpg + okolo 6 litrow pb. czy klima czy tempomat ? czy moze akumulator, bo mam slaby ??
Opublikowano
Wina instalacji LPG ze podpiera sie PB. Uszkodzone lub zle dobrane elementy lub zle ustawiony komputer i w chwili gdy komp od gazu widzi ze sa braki podpiera sie benzyna zeby nie zgasl. Np. wtryski sa zuzyte i rozkalibrowane przyspieszasz mocniej i komp przelacza dwa gary na benzyne reszte na gazie trzyma dlatego nie wylacza sie gaz i nie wiesz ze czesciowo na PB jedziesz.