Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bmw poleca castrol,nienapisales jaki rocznik i jaki przebieg
Opublikowano
ja tez uzywam syntetyku ale castrola kiedys jezdzilem na mobilu jest rownie dobry i tanszy pozdrawiam
Opublikowano
ogolnie jest dobrze stosowac taki jaki byl a jak nie wiesz to troche lipa ogolnie polsyntetyk to taki posredniak jak nie wiesz co masz wiec wydaje mi sie ze bedzie to najbezpieczniejsze rozwiazanie
Opublikowano
Polecam castrol 5W30 :)
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano

Zalej tą samą klasą oleju, która masz obecnie. Jeśli nie wiesz co masz, zalej półsyntetykiem. W tym przypadku proponuję Valvoline Maxlife 10W-40.

Jeśli obecnie jeździsz na pełnym syntetyku to proponuję Motul lub Liqui Moly. Są rzadsze na rynku i łatwiej kupić oryginalny olej, a nie rozlewany u Heńka w stodole.

Opublikowano
Zalej tą samą klasą oleju, która masz obecnie. Jeśli nie wiesz co masz, zalej półsyntetykiem. W tym przypadku proponuję Valvoline Maxlife 10W-40.

Jeśli obecnie jeździsz na pełnym syntetyku to proponuję Motul lub Liqui Moly. Są rzadsze na rynku i łatwiej kupić oryginalny olej, a nie rozlewany u Heńka w stodole.

wlasnie tak,jesli niewiadomo jaki olej sie mialo,wlac pol syntetyk ale w sumie wogole bym nieryzykowal kupowania oleju w polsce i nikt niejest w stanie zmienic mojego zdania i uprzedzen w palni usprawiedliwionych
Opublikowano
Wiem tylko że mam zalany castrol ale nie mogę rozszyfrować jaki, zrobiłem na nim 5tyś. i jak narazie nic nie ubywa . Myślę nad valvoline 5-w40.
Opublikowano

Do 520i z przebiegiem ok 400 000 (mineral) wlałem (po przejrzeniu forum 3 lata temu) Valvoline Max Live 5W40 - 0 wycieków, a nawet w jednym miejscu, gdzie było pocenie - zniknęło. W zimie odpalanie bez najmniejszego problemu (auto na dworze), silnik pracuje cicho i równo - mogę szczerze polecić :D

Teraz kupiłem 540 i też zaleję go Max Live.

Pozdrawiam

Jacek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od początku leję MOBIL 1 0W/40, ale można lać MOBIL 1 5W/50, polecam ten pierwszy autoko 200 tysi i silnik chodzi jak nówka sztuka, a castrol BMW leje od bodajże 2002 roku ja mam 99 i fabryka lała MOBIL 1 0W/40
Opublikowano
Właśnie wróciłem z wakacji...w 540 wlałem Max Liva tuż przed wyjazdem, przejechałem ponad 2000km i jak w 520, zniknęły drobne wycieki i nie ma potrzeby robić dolewki :D

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
zawsze do silników benzynowych BMW używałem tylko syntetyków, w E34 był Halvoline Texaco jeden z najlepszych olejów syntetycznych na Świecie , ja lalem 5W40 i nigdy nie dolewałem między wymianami. Od roku kupuje oryginalny z USA Mobil 0W40 i jestem zadowolony. Teraz w E39 taki leję i zero problemów , a silnik miło mruczy na wolnych obrotach