Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

z tego co sie orientuje BMW e-39 nie ma blach ocynkowanych,

czy to prawda??

czy bywaly wersje w ocynku?

Opublikowano
E34 też ma ocynk

Nie zgodze sie, jesli ma ocynk to nie rudzieje a moja z 91r juz rudzielec lomocze, moze kwestja rocznika. Od ktoregos roku napewno wszystkie maja, ale moja to jeszcze nie :?

Opublikowano
Grunt to mieć "przót" w aucie. Co do Ocynku to przynajmniej w e34 jest taki sobie (sami wiemy o słabych punktach). Audi w tych samych rocznikach nie ma ani plamki na spodach drzwi, progach itp.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Gdzieś czytałem, że E39 miało maskę alu dopiero po lifcie. Być może przed liftem był to ocynk - dość średni bo często maski w tych e39 przed liftem ruda żarła...
Opublikowano

1. Nie wiem czy E39 ma maske alu, jest dosc ciezka, mam wrazenie ze bardziej niz w e34, pozatym jakos nie dzwoni az tak glucho.

2. Co kogo interesuje E34 i E60 skoro pytanie bylo o E39 ?

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
E39 cała jest w ocynku a jesli masz rdze to auto jest po dzwonie i załozyli blachy podrabiane bez ocynku. :D
Opublikowano
E34 też ma ocynk

Nie zgodze sie, jesli ma ocynk to nie rudzieje a moja z 91r juz rudzielec lomocze, moze kwestja rocznika. Od ktoregos roku napewno wszystkie maja, ale moja to jeszcze nie :?

Może masz zbitą. Moja też rocznik 1991. Leciutkie rdzawienie pod klapką wlewu paliwa i tylko tam.

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Hehehe to by musiala byc jak ulegalka, u mnie rudy wcina prawie caly spod ze o drzwiach od dolu nie wspomne...
Opublikowano
Maska w poliftowych e39 jest na pewno ALU. Mam maskę dość mocno poobijaną kamieniami po zimie i widać, ze jest to alu ponieważ od urderzeń ocynk byłby także odbity i po takim okresie miałbym już rudziejące ślady po uderzeniach kamieni. A nic nie rdzewieje - jest tylko odbite i koloru aluminium.
Opublikowano
Wszystkie modele e39 maja aluminiową pokrywę silnika, dla niedowiarków wystarczy mały test z magnesem :)