Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak się w końcu zrobi ciepło i nie-deszczowo to zamierzam zrobić kilka rzeczy w swoim bolidzie. Myślałem o zdjęciu listwy progowej i zajrzeniu co tam w ogóle jest...wiem, że jak miałem Omegę to pod listwą chowała się rdza. Swoje BMW już podnosiłem na podnośniku więc sądzę, że jest ok, ale chciałem popatrzeć co tam siedzi, ewentualnie trochę zakonserwować progi. Czy jest jakiś problem ze ściągnięcem tej listwy progowej? Czy w ogóle ta listwa musi być? Miałem sedana i widziałem przynajmniej co się dzieje z progami, a tutaj pod listwą to jakieś licho się może stworzyć.
Freude am fahren...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

progi sa na spinki na bocznej sciance, u mnie od spodu poprzedni wlasciciel chyba zainstalowal mocowanie na nity czy cos :duh: ciezka sprawa mi to zdjac, ale przynajmniej zlodziejowi tez :mrgreen:

jak bedziesz sciagal ze spinek to najlepiej np srubokretem owienitym raz w szmatke sie wcisnac miedzy listwe a prog i delikatnie odgiac listwe, powinno zeskoczyc, przy zakladaniu nie uderzaj w listwe zeby wskoczyla w spinke tylko nacisnij z wyczuciem, ja kiedys jak dokladalem spinki to uderzajac wlasnie polamalem jedna, no ale to bylo w zimie, teraz przy tej temperaturze nie powinno byc wiekszego klopotu

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czemu jest problem? wg mnie w aso nie powinienes miec klopotu z dostaniem tych nitow, mozesz poczekac bo aso pewnie bedzie je sprowadzac jakis czas, ale sprowadzi, ja sciagalem takie podkladki trzymajace kratke w zderzaku, takie male niewiadomo co, wyglada jak podkladka ponacinana od wewnatrz i aso nie mialo klopotu ze sprowadzeniem tych elementow

pzdr

yaz