Skocz do zawartości

Pytanie do uzytkownikow Coupe o uszczelki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego najlepiej uzywac aby utrzymac uszczelki przy szybach w dobrym stanie?? Slyszalem ze przynajmniej co tydzien trzeba je czyms przecierac zeby szybko sie nie zniszczyły.

Ktos cos wie na ten temat?

Pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Slyszalem ze przynajmniej co tydzien trzeba je czyms przecierac zeby szybko sie nie zniszczyły.

Co tydzień????? :shock: Ja przed zimą spryskałem wszystkie uszczelki środkiem na bazie silikonu, żeby mi szyby nie przywarły do gumy. Muszę sprawdzić czy nadal wyczuwalny jest poślizg na gumie po tym środku :oops:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Niewiem ile w tym prawdy, ale poprzedni wlasciciel powiedzial ze przynajmniej raz w tygodniu. Wole nie sprawdzac ile potrzymaja bez uzywania czegokolwiek :)
Opublikowano
Cze.Ja posmarowalem jakims srodkiem je przed zima i puki co nie smaruje niczym:) Ale moze i warto.Ile kosztuje w aso ten srodek? Slyszalem ze maja cos do uszczelek w sklepach moto,ale nic kontretnego nie moge polecic.A ten srodek o ktorym mowicie to jest sprawdzony? Bo moze czasem nie warto przeplacac za orginal:)
Opublikowano
Jesli nie masz niczego markowego pod ręka to starym sposobem było nasmarowanie uszczelek wazelina techniczną, ja uzywam spray "Uszczelka" f-my Auto Land tani i dobrze sie spisuje, oraz ma spoecjalna gabke do nakładania. Robie to co 3 cie mycie i jest ok .
Opublikowano
A u mnie ( mam auto co prawda rok) ale nawet nie pomyślałem by te uszczelki gumowe wymagały takiej konserwacji !!! W zimie jak i teraz latem wszystko działa b,dobrze. Nie ma świstów itp. Co do tej cotygodniwej konserwacji trzeba podchodzić z wieeeeeelkim przymrużeniem oka, Panowie i Panie - NIE PRZESADZAJMY !!! A ewentualne pieniądze wydane na tego typu "BAJERY" lepiej dołużmy na kupno dobrego oleju do silnika-(ale to tak na marginesie dla tych co zastanawiają się nad kupnem do swojem bm-ki np. oleju Lotos, PKNorlen itp...) Pozdrawiam 8)
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
ta co tydzien smarowac i kupowac te bajery do smarowania to chyba lepiej raz na 2-3 lata kupic nowe uszczelki chiba na to samo wyjdzie :mrgreen: