Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, taka zagadka, kto jakie ma założone koła :), chodzi mi o to jakie można największe koła upchnąć do e31 ;) ? Ja mam w siódemce 235/60R16 ale na lato założyłem rozmiar większe (od e65) czyli 245/45R19. Skoro seria w e31 to 235/50R16 to ciekawe czy można też wsadzić trochę większe koła, większe koła to większy komfort i można dać większą felgę ;). No to teraz proszę o odpowiedzi, pozdrawiam.
Rosa
Opublikowano

Jak cie interesuje szerokosc, to jest tylko jedna osoba która moze odpowiedziec

GORYL

BMW 850 (BDS) http://www.luxury4play.com/images/l4p/smilies/michael.gif
Opublikowano
Ja mam teraz założone felgi 17'' przód ,szerokie na 8,5'' tył na 10'' mam na nich opony 235/45 przód i 255/40 tył, ale tylne są trochę za wąskie i następne założe 275.

Mam dużo części do BMW E21 E23 E24 E28 E30 E32 E34

Atrakcyjne ceny nr tel 501 869 036

Opublikowano
20 cali widzialem i nawet jechalem. Profil 30 przy szerokosci opony 245. Kola dla twardzieli, co nie Przemo :mrgreen:
Opublikowano
Siema, ja mam 255/35 R19 przód i 275/30 R19 tył, nie narzekam! Jedyne na co trzeba uważać to dziury, studzienki i krawężniki. Aha i w koleinach trochę kierownicą mojta. Ale tak to zajebiście!!! Pozdrawiam
Opublikowano
Mi raczej chodziło o to ile można zwiększyć średnice koła, czyli na przykładzie Kuchela, czy można wsadzić np koła 255/40R19 na przód i 275/35R19 na tył :). Coś takiego.
Rosa
Opublikowano
Mozna, ale mysle ze zalezy od et felg. Jak bys mi podal et felg jakich masz to bez problemu, bo do e31 nawet mozna wsadzic 20"
BMW 850 (BDS) http://www.luxury4play.com/images/l4p/smilies/michael.gif
Opublikowano
No tak, można nawet i 21'', ale mnie nie chodzi o samą felgę, tylko o całe koło, i problem powstaje głównie na przodzie, gdzie jak założysz za duże koło, to oprze się ono u góry o podstawę osadzenia sprężyny w mcpersonie i będzie lipa, rozumiesz ??
Rosa
Opublikowano
No raczej nie, ET to jest odsadzenie piasty od osi felgi i od tego zależy, czy koło będzie polerowało wewnętrznym rantem felgi o amortyzator czy będzie można tam wsadzić rękę, zaś będzie wystawało poza błotnik, a ja się pytam o maksymalną średnicę całego koła, ew o promień.
Rosa
Opublikowano
a ja się pytam o maksymalną średnicę całego koła, ew o promień.

Sprawdź na swoich kołach jaki masz luz, resztę sobie możesz doliczyć.

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano
No właśnie sobie sprawdziłem, niestety się nie da wsadzić nic większego, więc na razie pozostaje seria, a potem może jakiś ładny bucik się kupi, ale myślę o 18'' :).
Rosa
Opublikowano

...temat rzeka ...20 cali czemu nie ...ale wtedy mamy enduro ..kwestia gustu i upodobań ,moim zdaniem super optymalnie to 18 cali , 19 cali też spoko a wieksze to już "zamienił stryjek siekierke na kijek " , dla mnie liczy sie szerokość a nie średnica jak zapewne zauważyliście i jak będziecie potrzebowali rady co do tego parametru to służe :D

pozdro

mamuusiu,czemu ten Pan klęka ???

.......bo to synku jedzie ósemka !!!!

Opublikowano
No to goryl napisz no specyfikację co ty tam masz upchane ??. Interesuje mnie wszystko, wysokość i szerokość felgi oraz et zarówno przód jak i tył i rozmiarówka opon, które na to wsadziłeś, opzdrawiam.
Rosa
Opublikowano
No to goryl napisz no specyfikację co ty tam masz upchane ??. Interesuje mnie wszystko, wysokość i szerokość felgi oraz et zarówno przód jak i tył i rozmiarówka opon, które na to wsadziłeś, opzdrawiam.

na początku były koła 3 tlg OZ Futura w rozmiarach 8,5 x 18 et13 opona 225/40 , tył 10 x 18 et19 opona 255/35 , po dokupieniu szerszych rantów jest : przód 9,5 x 18 opona 225/40 tył 11,5 cala opona 265/35 (et trzeba by było policzyc )

pzdr

mamuusiu,czemu ten Pan klęka ???

.......bo to synku jedzie ósemka !!!!