Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie nie wiem co to za sprzęt w e39 zamontowany koło podłużnicy od strony pasazera,dzwigienka ułamana na końcu widać ze chyba do wahacza dolnego, była giętą częscią[ ramieniem] dołączona,nie ma taj części w ogóle czyli połączenia z wahaczem,do czego to służyło?może ASC?pytam bo od kilkunastu dni jestem posiadaczem właśnie e39 535i i świeci mi kontrolka ASC,czy czujniki ABS-u są jakoś sprzężone z tym systamem,poza tym jak włączę zapołon kontrolka ABS nie świeci,coś nie tak?w poprzedniej świeciła,czyżby nie było bezp.[ gdzie onne się znajdują?] lub żarówki w liczniku,sprzedający mówił ze ASC coś szwankuje,nie wiem jak ta urwana częsć do końca wyglądała jak była z dolnym wahaczem połączona,proszę o nie krytykowanie tylko o rzeczową pomoc,przy poprzedniej wszystko wiedziałem ,ale też z czasem-pzdr. i dzięks za jakąś podpowiedż.[będę na kompie dopiero póznym wieczorem,myślę ,że ktoś mi pomoże] :roll:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To może być element autopoziomowania xenonów.

Jeśli chodzi o ASC/ABS to stawiam na czujnik w którymś kole albo padnięty sterownik (bardzo częsta usterka).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To może być element autopoziomowania xenonów.

Jeśli chodzi o ASC/ABS to stawiam na czujnik w którymś kole albo padnięty sterownik (bardzo częsta usterka).

Zgadzam sie, Po stronie pasazera jest przyczepiona do wahacza taka dzwignia, taka sama jest na tylnym wahaczu. Mialem kiedys zerwana przednia, xenony swiecily mi w dol, ale pozatym nic innego sie nie dzialo (mam DSC).

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Dzięki i to by się zgadzało[już regulowałem ręcznie raz xeny],może ktoś ma takie cudo,teraz potrzeba mi rozmiarów tej dżwigni od wahacza do dżwigienki plastikowej co porusza czujnikiem ,muszę to zrekonstruować,pzdr.
Opublikowano
Dziś byłem u mech. okazało się ,że przy wjeżdzie do garażu znalazł,taki właśnie łącznik jak do stabilizatora,malutki i nie wiedział skąd to się mu wzięło koło garażu ,powiedziłem mu ,że gdzieś mi chyba to odpadło bo wszystko z reflektorami działało wcześniej ,tak,że naprawimy wszystko ,poskładamy i będzie oki,dzięki za porady.