Skocz do zawartości

Customowy kolektor wydechowy M50/M52 i pochodne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę wykonać własny kolektor wydechowy do mojego auta i poszukuje wymiarów samych otworów wylotowych i odległości pomiędzy szpilkami w głowicy M50/M52 aby wykonac flanszę. Znalazłem ciekawy PDF z rysunkami różnych flansz ale bez wymiarów. Zamieszczam taki rysunek tutaj bo może komuś też się przyda a jednocześnie łatwiej będzie zwymiarować a nie na zdjęciu:) obrazek niestety w słabej jakośći:/

Jeśli ktoś ma głowice na której może dokonać pomiarów to byłbym bardzo wdzięczny.

p.s. Obrazek dodam jak się dowiem jak to zrobić:P(jak dodać obrazek)[/img]

Opublikowano

Dodaję obrazek flanszy na którym można zaznaczać wymiary.

%5B640%3A99%5Dhttp%3A//img528.imageshack.us/img528/1554/flansza2.jpg

Obrazek ma zachwiane proporcje ale wystarczy nacisnąć na niego i będą one dobre, prawidłowe!

Opublikowano
nie mam co prawda głowicy ale mam kolektory walające się po garażu wiec jak pasi to jutro jak znajdę chwile mogę posprawdzać te wymiary lub jak zapłacisz koszty przesyłki to ci je podeśle bo mi się nie przydadzą raczej (oby) jeden jest uwalony na łączeniu z wydechem, a i są od 2,0 m52 ewentualnie poszukam starej uszczelki może sie znajdzie o ile nie wywaliłem wczoraj jak sprzątałem
Opublikowano

Poprosze o wymiary z kolektorów:) bedzie dokładniej a śruby to kojarzysz jakiej średsnicy tam są?

Jestem poza Polską:P więc przesyłka nie ma sensu:P