Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
tak wlasnie robie i wtedy wyskakuje mi ten blad (jak zrobie pojedynczo to tez nic nie daje) a do tego zauwazylem ze te paski na gorze sie nie swieca i ze diagnostic head przelacza sie na disconected.

Tak to ma byc?

Jak dajesz vm off to emulator automatycznie nie jest już potrzebny (diody na gorze gasną).

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano
Taki efekt masz jak jest brak komunikacji miedzy dis'em a ediabas. Sprawdz ustawienia w ediabas.ini i siec w vmware. Api test idzie czy nie?
Opublikowano
Api tes przechodzi spoko ale jak mam na translator ten S.... (nie pamietam nazwy ale ten drugi - nie fister) i wszystkie opcje na on. Wtedy elegancko łaczy sie z samochodami po 98roku. A jak przestawie vm na off i translator na fister to nie przechodzi apitestu i wychodzi ten blad o ktorym mowa wyzej.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Api tes przechodzi spoko ale jak mam na translator ten S.... (nie pamietam nazwy ale ten drugi - nie fister) i wszystkie opcje na on. Wtedy elegancko łaczy sie z samochodami po 98roku. A jak przestawie vm na off i translator na fister to nie przechodzi apitestu i wychodzi ten blad o ktorym mowa wyzej.

Api powinno przechodzi w obydwu przypadkach. To co opisujesz to jakis dziwny przypadek.

Opublikowano

Instaluje właśnie disa na laptopie- xp home sp3, vmware7.

Wchodzę pierwszy raz w calibrating touch screen i nie moge wcisnąć cyfry żadnej 1,2... itd. wyłączyć też nie moge ->0. W ogule nie reaguje na klawiature, myszka działa cały czas.

Cóż to?! Wcześniej nigdy nie miałem takiego problemu.

Edit: chwilka chyba wiem :P

edit2:przez to że musiałem dać stop wogule sie coś posypało jak narazie :evil: ale myśle że ta klawiatura to: Options-> general-> use enhanced virtual keyboard

Opublikowano

Witam .

Mam pewien kłopot.

Mam zainstalowany VmWare .

Wszystko robiłem zgodnie i instrukcją ,lecz gdy przechodzę do instalacji bazy wszystko idzie, ale gdy 2 raz pojawia się "logo" vmware to pojawia się czarny ekran . Dodam , że na początku wogóle nie pojawia mi się "Boot Menu" . O co chodzi ? Jaka jest tego przyczyna?

Proszę o pomoc .

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam .

Mam pewien kłopot.

Mam zainstalowany VmWare .

Wszystko robiłem zgodnie i instrukcją ,lecz gdy przechodzę do instalacji bazy wszystko idzie, ale gdy 2 raz pojawia się "logo" vmware to pojawia się czarny ekran . Dodam , że na początku wogóle nie pojawia mi się "Boot Menu" . O co chodzi ? Jaka jest tego przyczyna?

Proszę o pomoc .

Jakie masz ustawienia virtualnej maszyny? Ile miejsca na dysku przydzieliles?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam odswierze trochę temat. Pobrałem sobie DIS-a po rozpakowaniu zajmuje 5Gb wiec mysle ze jest wszystko. Wersja V39 i tu pytanie czy jest sens sie w to bawić bo widzę,że tu wszyscy maja V44 a nawet mowa o nowszym. Chciałbym sobie to zainstalować ale nie wiem jak . linki z instalacja nie działają , czy mógłby ktoś je odświeżyć ? Ewentualnie jesli ta wersja która posiadm jest już nieciekawa poprosze o link skąd bede mógł pobrać V44.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
U mnie przy próbie instalacji w wirtualnej maszynie wyskakuje komunikat OPERATING SYSTEM NOT FOUND.Moze to dlatego ze mam 2 systemy vista i xp.Przy starcie laptopa mam komunikat z którego systemu chce korzystac.disa instaluje na xp.Co Wy na to,jak sobie z tym poradzić?
  • Moderatorzy
Opublikowano
U mnie przy próbie instalacji w wirtualnej maszynie wyskakuje komunikat OPERATING SYSTEM NOT FOUND.Moze to dlatego ze mam 2 systemy vista i xp.Przy starcie laptopa mam komunikat z którego systemu chce korzystac.disa instaluje na xp.Co Wy na to,jak sobie z tym poradzić?

A wybierasz z boot menu zeby z CD sie urchomil?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Dopiero zaczynam zabawę z DIsem, Inpę już opcykałem i czegoś mi zaczeło brakować. Niestety jestem zielony w instalacji Disa przez Virtual Machine. Niestety również filmik instruktażowy został usunięty z serwera... :( Czy ktoś posiada filmiki na dysku i byłby tak dobry że przesłał mi go na e maila lub ewentualnie wrzucił gdzieś na upload???

Mój e-mail : [email protected]

Byłbym ooooogromnie wdzieczny.!!!

POzdro600

Opublikowano

instalacja DIS - video z pierwszego posta:

http://www.megaupload.com/?d=BYCO62CW

ja mam pytanie odnośnie rozpoznawania modelu samochodu przez DIS'a, otóż mam e46 z maja 98r., po podłączeniu do DIS'a nie może on automatycznie wykryć samochodu (nie łączy się), mogę wybrać manualnie ale teraz mam pytanie, w opcji manual mam model 318i z 03.1998 i 318i z 09.1998, który powinienem wybrać? pytanie trochę głupie ale jakaś różnica w wyborze jest, jak wybrałem pierwszy to trochę mniej opcji mi wyświetlał, jak np nie było modułu telefonu i kilku innych, które pojawiały się przy wyborze 318i 09.1998. Fakt że telefonu i tak nie posiadam w samochodzie ale który model powinienem wybierać, ewentualnie co mogę zrobić żeby DIS sam wykrywał mi model?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
instalacja DIS - video z pierwszego posta:

http://www.megaupload.com/?d=BYCO62CW

ja mam pytanie odnośnie rozpoznawania modelu samochodu przez DIS'a, otóż mam e46 z maja 98r., po podłączeniu do DIS'a nie może on automatycznie wykryć samochodu (nie łączy się), mogę wybrać manualnie ale teraz mam pytanie, w opcji manual mam model 318i z 03.1998 i 318i z 09.1998, który powinienem wybrać? pytanie trochę głupie ale jakaś różnica w wyborze jest, jak wybrałem pierwszy to trochę mniej opcji mi wyświetlał, jak np nie było modułu telefonu i kilku innych, które pojawiały się przy wyborze 318i 09.1998. Fakt że telefonu i tak nie posiadam w samochodzie ale który model powinienem wybierać, ewentualnie co mogę zrobić żeby DIS sam wykrywał mi model?

Pewnie masz zainstalowany sterownik OBD, spróbuj na ADS powinno rozpoznać automatycznie. Co do miesięcy wbij tutaj vin http://bmwfans.info/vin/ i pokaże ci miesiąc produkcji.

Opublikowano

Pewnie masz zainstalowany sterownik OBD, spróbuj na ADS powinno rozpoznać automatycznie. Co do miesięcy wbij tutaj vin http://bmwfans.info/vin/ i pokaże ci miesiąc produkcji.

no właśnie w tym problem że mój miesiąc produkcji to maj czyli 05.1998 a w DIS jest tylko 03.1998 albo 09.1998. A jak zmienić na ten ADS?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no właśnie w tym problem że mój miesiąc produkcji to maj czyli 05.1998 a w DIS jest tylko 03.1998 albo 09.1998. A jak zmienić na ten ADS?

Jak uruchomisz auto to te daty nie potrzebne, dis sam wybierze. Uruchamiasz sterownik z C:\EDIABAS\Hardware\OBD i klikasz an OBD SETUP, i w pliku ediabas.ini w C:\EDIABAS\Bin zmieniasz

; Interface

; Description : Connected diagnosis interface

; Default = STD:ADS

Interface =STD:ADS

restart kompa i powinien rozpoznawać automatycznie

Opublikowano

Jak uruchomisz auto to te daty nie potrzebne, dis sam wybierze. Uruchamiasz sterownik z C:\EDIABAS\Hardware\OBD i klikasz an OBD SETUP, i w pliku ediabas.ini w C:\EDIABAS\Bin zmieniasz

; Interface

a czy po tej zmianie INPA wciąż będzie działać? bo jak do tej pory z INPĄ nie mam problemów i nie chciałbym jej skopać.

Jak uruchomisz auto to te daty nie potrzebne, dis sam wybierze.

czyli mam włączyć silnik? jak do tej pory łączyłem się na wyłączonym silniku w pozycji 2 stacyjki (załączony zapłon)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

; Interface

a czy po tej zmianie INPA wciąż będzie działać? bo jak do tej pory z INPĄ nie mam problemów i nie chciałbym jej skopać.

Jak uruchomisz auto to te daty nie potrzebne, dis sam wybierze.

czyli mam włączyć silnik? jak do tej pory łączyłem się na wyłączonym silniku w pozycji 2 stacyjki (załączony zapłon)

Czy Inpa pokazywała ci zapłon i baterie ? tzn. czy oby dwa punkty były czarne ? ( według mnie nie ) jak nie to zmiana na ADS wpłynie tylko na lepsze, w każdej chwili możesz cofnąć robiąc odwrotnie ( zainstalować OBD SETUP i plik ini przestawić na OBD i restart kompa ). Ja mam zawsze zapłon włączony.