Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po umyciu auta sączy mi się woda do środka od strony kierowcy i pasażera bliżej tych słupków co są zawiasy, u dołu tuż przy tym łuku gdzie uszczelka zmienia się z poziomu na pion ( bliżej początku nakładki progowej licząc od przodu auta ) - nakładka maskująca uszczelkę.

Dodam że kanały od szyberdachu drożne, uszczelki drzwiowe wewnętrzne i zewnętrzne wymienione.

proszę o sugestie skąd ta woda.. :|

Opublikowano
sprawdź czy przednia szyba czasem sie nie odkleiła bo to też czasem jest powodem powodziw aucie
Opublikowano
sprawdź czy przednia szyba czasem sie nie odkleiła bo to też czasem jest powodem powodziw aucie

Jak to można sprawdzić?? trzeba coś rozbierać?

Opublikowano

a autko nie miało przygod

2 opcje co mi na mysl przychodza

1 pod boczkiem drzwiowym jest mata wygłuszajaca przyklejona na autokit - jej odklejenie sie powoduje przeciek wody do srodka , ale wtedy cieknie raczej na prog

2jak masz szyberdach to moze wezyk odpływowy sie przetarł lub spad z odplywu szyberdachu

Opublikowano
Auto przygód nie miało, przynajmniej nic nigdzie nie widać, sprawdzane w serwisie BMW pod tym względem na dodatek. maty wygłuszające w drzwiach już sprawdzałem są poprzyklejane. kanały drożne od szyberdachu, przynajmniej woda wylatuje.
Opublikowano
w aucie bez przygód woda moze sie lac wtedy kiedy rdzewieje ale e46 jeszcze na to za mlode. jesli woda sie zbiera po myciu w tym miejscu co piszesz to duze prawdopodobienstwo ze leci z okolic poszybia/sciany grodziowej
Opublikowano
w aucie bez przygód woda moze sie lac wtedy kiedy rdzewieje ale e46 jeszcze na to za mlode. jesli woda sie zbiera po myciu w tym miejscu co piszesz to duze prawdopodobienstwo ze leci z okolic poszybia/sciany grodziowej

Jak to sprawdzić?? chyba tylko wymieniając szybę co??, a uszczelka ta co pod pokrywą silnika wzdłużna ( ta najdłuższa przy szybie na plastiku maskującym ) odgrywa jakąś rolę ważną czy tylko wygłusza silnik??

Bo zauważyłem że u mnie jest jej BRAK...

Opublikowano

Jak to sprawdzić?? chyba tylko wymieniając szybę co??, a uszczelka ta co pod pokrywą silnika wzdłużna ( ta najdłuższa przy szybie na plastiku maskującym ) odgrywa jakąś rolę ważną czy tylko wygłusza silnik??

Bo zauważyłem że u mnie jest jej BRAK...

sprawdzic to najlepiej zdejmując plastikowy próg i wykrecając fotel i ten plastik znajdujący sie na słupku pod deską rozdzielczą, wtedy odchyl troche wykladzine i wymacaj reką gdzie jest mokro. niech ktos leje wodą na szybe i zobaczysz albo wyczujesz reką ktredy leci woda

Opublikowano

Podłączam się do tematu. Mam podobnie. Po ostatniej ulewie miałem sporo wody z przodu na początku podłogi od strony pasażera. Na pewno jest jakiś przeciek. Szyba była wymieniana widzę. Czekam na następne sugestie. Może z zewnątrz szyby przedniej szukać jakiejś dziury.......? Pozdrawiam

Przyczyna to odklejona pianka za boczkiem drzwi....jak by ktoś się pytał :)

Move your head and your ass will follow.........................