Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trzeba ustawić miejsce do którego chcesz dojechać i następnie 3 opcję wyświetlania trasy (Map Indicating Direction)
Opublikowano
To ogłoszenie niestety już wygasło. Mi chodzi o taki widok ekranu, na którym jest mapa, a obok widok taki jak w Arrow view. Szkoda, że nie skopiowałem tego zdjęcia. Ten widok nazywa się chyba split i w ASO powiedzieli mi, że w jedynce tego nie da się osiągnąć - dlatego zdziwiło mnie przypadkowo znalezione zdjęcie.
Opublikowano
Informacje po prawej (obok mapy) w postaci strzełek pojawiają się zawsze po ustawieniu trasy (pkt.docelowy). Tak jak już pisałem musi być ustawiony widok "Map ind.dir.".
Opublikowano

Hej,

Ja też nie mam na perspective lub map indicator dodatkowego info w postaci strzłki czy też np. jak daleko do celu a zdecydowanie to by się przydało, tylko mapa na całym ekranie

jakiś pomysł?

pozdrawiam

[E87] 120d : 200KM i 432Nm :dance: http://images.spritmonitor.de/328501.png Yamaha R6 : 120KM http://images.spritmonitor.de/276839.png
Opublikowano

Witam,

Teraz mam 2009-2 i bez zmian

Pozdrawiam

[E87] 120d : 200KM i 432Nm :dance: http://images.spritmonitor.de/328501.png Yamaha R6 : 120KM http://images.spritmonitor.de/276839.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam prośbę - możesz precyzyjniej opisac to "coś tam"? Najlepiej całą procedurę. Będąc na mapie (rozumiem, że to jest ta prawa strona) mogę tylko wyjść do menu nawigacji. Dopiero teraz zauważyłem, że masz e91. Wątek dotyczy jedynki.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak włączysz wsteczny to pewnie też rysunek samochodu i czujniki PDC pojawiają się na pełnym ekranie?

W ustawieniach samochodu, powinna być w którymś podmenu do wybrania opcja wyświetlania ekranu, SPLIT (podzielony) i FULL (pełny). Jak wzbieryesz SPLIT to ekran będzie podzielony, nastepnie musisz wejść na boczne okienko, np. jak masz wyświetloną nawigację to Idrive przesunąć w prawo i masz do wyboru to co ma byc wyświetlane, może być nawigacja strzałkowa, komputer, komputer podróżny i coś tam jeszcze.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Nie widzę takiej opcji - nawet szukałem na forach informacji o menu serwisowym, ale tam też nie było podziału. Powtarzam, że w serwisie mi powiedzieli, że tego w jedynkach nie da się zrobić - ale zdjęcia pokazują, że jednak się da. A jak podział ekranu włącza się i wyłącza w serii 3 lub 5 ???
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Nie znam odpowiedzi na zadane pytanie ale chciałbym się podłączyć pod temat o nawigacji. Otóż mam zamiar w najblizszym czasie zmienić swoją "trójkę" na "jedynkę" a konkretnie 118d z 2008r i teraz mam takie pytanie otóż na stronie inchcape bmw są ukazane dwa modele nawigacji: 1. -standardowa jak mi się wydawało do tej pory- zintegrowana ze schowkiem. 2. i tutaj moje pytanie czy dobrze widzialem bo zdjęcie nie jest wyraźne: czy istnieje wbudowana na stałe nawigacja w miejsce gdzie powinien być schowek/wysuwana nawigacja?? Czy ktoś takową posiada, czy ktoś to widział na żywo a jeżeli tak to jak to wygląda - czy bardzo razi? :]

Opublikowano

nawigacja "na stale" wystepuje mniej wiecej od 09/08 - wyglada to nieco mniej efektownie , ale ma o wiele lepszy ekran i grafike, ktora wreszcie przypomina nowoczesne rozwiazania. Aha, sa tez przyciski dodatkowe dodane przy kontrolerze i-Drive. Dochodzi rowniez kwestia map, ktore wgrane sa na hdd.

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano
Mapy do wcześniejszych wersji bez problemu można samemu zmieniać - wystarczy włożyć właściwą płytę do czytnika. Te na dysku twardym to wymienia tylko serwis.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A czy ktoś może wie jak można włączyć opcję w Navi professional tak jak to było w E39, że na bieżąco pokazywał na jakiej ulicy jestem ? Mam e91 i navi prof., jak włączam np. Perspective to nie pokazuje mi nigdzie nazwy ulicy na jakiej się znajduje. W e39 było tak, że zawsze wiedziałem po jakiej ulicy jade, a tutaj tego brakuje. Z gory dzieki.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Jak działa ta nawigacja? Jak jest z dostępnością map i ich aktualizacją? Czy są jakieś przewagi tego rozwiązania nad nawigacją zewnętrzną z AutoMapą, prócz tego, że jest zamontowana na stałe?
  • 3 lata później...
Opublikowano
Z żalem muszę stwierdzić, że nikomu nie chciało się odpowiedzieć na moje pytanie - a przecież wiele osób ma nawigację w serii jeden z podzielonym ekranem. Ja już też mam. Wgrałem najnowszy soft. Teraz gdy nawiguję do jakiegoś miejsca mam ekran podzielony - w przypadku podglądu map w czasie jazdy bez włączonego nawigowania widać pełnoekranową mapę.