Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A Ty skoro masz takie śwetne chipy to dlaczego nie chciałeś do mojego auta przygotować soft??? Pewnie dlatego że auto przed modem miałem zmierzone na hamowni i po chipie od Ciebie też bym to zrobił a efekt Twojej pracy (a nie tam żadnego SUPERCHIPS-a) by wszyscy zobaczyli w postaci wykresu na tym forum. Strach Cię obleciał i nawet nie miałeś odwagi odpisać.

To co ja sprzedaję na allegro powinno Ciebie jak najmniej obchodzić! Przyrosty są tak samo naciągnięte jak i Twoje. Można osiągnąć taki efekt jaki przytoczyłeś ale wiąże się to z kilkukrotnymi poprawkami i mierzeniem tego na hamowni a nie liczeniem na to że pierwszy soft który sobie zmodyfikujesz da takie przyrosty o jakich mówisz. No ale widzę że obawiasz się konkurencji bo coś Tobie chipy na allegro kiepsko się sprzedają :mrgreen:

Opublikowano
Szkoda pieniedzy na chip do wolnossacego silnika, przyrost mocy i momentu ktorego w praktyce sie nie odczuje, a takie ''majstrowanie'' moze wiecej szkody narobic niz pozytku.
Opublikowano
A Ty skoro masz takie śwetne chipy to dlaczego nie chciałeś do mojego auta przygotować soft??? Pewnie dlatego że auto przed modem miałem zmierzone na hamowni i po chipie od Ciebie też bym to zrobił a efekt Twojej pracy (a nie tam żadnego SUPERCHIPS-a) by wszyscy zobaczyli w postaci wykresu na tym forum. Strach Cię obleciał i nawet nie miałeś odwagi odpisać.

To co ja sprzedaję na allegro powinno Ciebie jak najmniej obchodzić! Przyrosty są tak samo naciągnięte jak i Twoje. Można osiągnąć taki efekt jaki przytoczyłeś ale wiąże się to z kilkukrotnymi poprawkami i mierzeniem tego na hamowni a nie liczeniem na to że pierwszy soft który sobie zmodyfikujesz da takie przyrosty o jakich mówisz. No ale widzę że obawiasz się konkurencji bo coś Tobie chipy na allegro kiepsko się sprzedają :mrgreen:

Po pierwsze, nie sprzedaję chipów na Allegro. To nie moja klasa.

Nie odpisałem Ci, bo nie wspieram rynku "tjunerów" z Allegro. Nie chcę, by ktoś taki kopiował potem moje mapy. Pełno w Polsce jest copy-tunerów, zwykłych złodziei czyjejś pracy. Ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego, nie mam zamiaru wspierać tych ludzi, jak i Ciebie. Dlatego odmówiłem Ci już kiedyś, jak chciałeś, żebym modyfikował Ci softy.

Nie jesteś dla mnie żadną konkurencją.

Gwoli wyjaśnienia dodam, że nie ja modyfikuję softy, tylko mój kolega, który pracuje w jednej z większych firm tuningowych. Ja wiem, co oferuję.

PS, dlaczego założyłeś drugie konto na tym forum? Jeśli wiedziałby o tym Admin, to pewnikiem dostałbyś za to bana.

Szkoda pieniedzy na chip do wolnossacego silnika, przyrost mocy i momentu ktorego w praktyce sie nie odczuje, a takie ''majstrowanie'' moze wiecej szkody narobic niz pozytku.

Masz jakieś doświadczenia w tym temacie, czy tylko piszesz byle pisać?

Niech mi ktoś powie, że nie ma przyrostów w silnikach wolnossących:

http://img142.imageshack.us/img142/2338/e39540igo7.th.jpg

http://img8.imageshack.us/img8/873/e36328izk1.th.jpg

Opublikowano

Nawet z wykresów które załączyłeś nie wynika że przyrost mocy będzie na poziomie 10% - kto umie liczyć sam dojdzie do wniosku że realny przyrost to 7%. Więc nadal będę twierdził że nie wiesz co sprzedajesz. Pomijam już to na jakim sprzęcie były wykonane - bo do MAHA ma to się nijak.

To że "kolega" pracuje w firmie tuningowej nie upoważnia Cię do powoływania się na firmę "SUPERCHIPS".

Dziwi mnie Twoje tłumaczenie że nie wspierasz "tjunerów" i uważasz za takiego kogoś osobę która dysponuje hamownią podwoziową i chciała nawiązać współpracę - i nie mam tu na myśli swojej osoby!

Opublikowano
idzcie sie klocic w inne miejsce co bo to nie ten temat i nie te forum na przedszkolne klotnie a chip tuning przez allegro to raczej dla samopoczucia sobie mozna sobie sprawic podstawa jak kupujesz auto to wymienic czesci eksploatacyjne typu paski filtry olej plyn hamulcowy jak trzeba hamulce pozniej mysl o tuningu ale po koleji najpierw dolot uklad wydechowy moze sportowe walki dla ambitnych i dopiero chip na hamowni ktory pozwoli wykorzystac to co wczesniej zainwestowales pozatym temat ograniczyl sie do mocy maksymalnej a nie oto chodzi by miec 200koni przy wysokich obrotach a oto zeby miec wysoki moment dostepny od jak najnizszych obrotow i jak bedziesz robil chipa nie pros oto zeby wycisneli ile sie da bo to sensu niema wiekszego a oto zeby krzywa momentu i mocy jak najbardziej podniosla sie przy niskich i srednich obrotach

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Szkoda pieniedzy na chip do wolnossacego silnika' date=' przyrost mocy i momentu ktorego w praktyce sie nie odczuje, a takie ''majstrowanie'' moze wiecej szkody narobic niz pozytku.[/quote']

Masz jakieś doświadczenia w tym temacie, czy tylko piszesz byle pisać?

Niech mi ktoś powie, że nie ma przyrostów w silnikach wolnossących:

Nie twierdze ze nie ma, przeczytaj dokladnie co pisalem. Napisalem, ze tego przyrostu sie w praktyce nie odczuje

( 7%x170=11.9), raczej to autosugestia ''mam chipa to lepiej auto przyspiesza'', tym bardziej, ze to chip noname. A jesli chodzi o V8emki z 540i bardzo czesto mają wieksza moc niz katalogowe 286KM.

Uwazam, ze wybor wersji silnikowych bmw ma szeroki, wiec kazdy moze od razu wstrzelic sie w odpowiedni silnik. Renomowane firmy typy Master Tuning czy Gekocars http://www.gekocars.pl/tabela1.php?m=BMW nie zajmuja sie chipowaniem wolnossacych silnikow wiec to tez o czyms swiadczy...

bmw316e36 ja osobiscie zamiast R6 320i/2200/170KM/210Nm wybrałbym R4 318i/2000/143KM/200Nm (osiagi zblizone

a R4 mniej spali od R6). Jesli koniecznie ma byc R6 to własnie 325i/2500/192KM/245Nm. Ale kazdy zrobi jak bedzie uwazał.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Zamykam, wiecie dlaczego?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.