Skocz do zawartości

Wymiana osłony dźwigni zmiany biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuję pomocy dotyczącej, wymiany osłony dźwigni zmiany biegów (czyli tzw. mieszka) oraz osłony od hamulca ręcznego w E46. Moje już są strasznie zniszczone i podziurawione, ale nie wiem jak się za to zabrać. Jeżeli ktoś wie, to proszę o pomoc.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ej, daj spokój :D

zdejmij stary i załóż nowy - jaka tu może być filozofia? :D

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

:shock: zaskoczyłes mnie i koilege wyzej. Moze bede bardziej dokladny niz kolega

Zarowno mieszek od gałki jak i recznego maja na plastkiowa ramke, jest ona wklejona, zamocowana na zszywki do tej skory, czy tam dermy, ramka ta jest wlasnie po to aby mocowac to w tapicerce. jak chcesz wymienic mieszek zmiany biegow to zdejmij gałke( ciagniesz z całej siły do gory-poprostu UWAGA BO JAK PUSCI TO MOZESZ UDERZYC W LUSTERKO) Mieszek u dołu wystarczy lekko z boczku odgiac palcem i wyjac do gory , a z oslona od recznego ma chyba dwa zabki ( nie pamietam juz bo to banalna czynnosc do ktorej sie nie przywiazuje wagi) nie poprzecznie ale wzdluznie umieszczone. Odrwracasz na lewa strone i scisnieta jest chyba mala opaska plastikowa.

:cool2: trzymam kciuki

A dlatego, ze masz świetne poczucie humoru przesyłam link ( audi-w bmw zasada jest podobna tylko trzeba najpierw zdjac gałke, ktora nie jest niczym polaczona z mieszkiem)

o tuuu :roll2:

Opublikowano
Dzięki chłopaki, rzeczywiście nie było żadnego problemu z wymianą. Ale zadałem to pytanie ponieważ pomyślałem, że może są jakieś zabezpieczenia i nie chciałem ściągać tego na siłę żeby nie połamać. Pozdrawiam Dzięki za pomoc.
  • 3 lata później...