Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy moje auto chyba nie przyśpiesza tak jak powinno !!

Nagrałem sobie dwa filmiki od 80-140 na 4 biegu.

Wynika z nich że mojemu autku przyśpieszenie zajmuje 11,85 i 11,90

Pomiaru dokonałem w ten sposób: Puszczam filmik na kompie i w ręku stoperem mierze czas. Oglądając filmiki na youtube widzę że takie przyśpieszenie zajmuje 10s a to 2s różnicy to jest dużo.

Może napiszecie ile Waszym autkom zajmuje taki sprint.

podaje cyfry mierzone ze stopera oglądając filmik:

pierwszy filmik

80 - 0

100 - 3,78

120 - 7,60

140 - 11,95

drugi filmik

80 - 0

100 - 3,56

120 - 7,45

140 - 11,87

Panowie to może być ciekawy wątek, każdy może wpisać swój pomiar z zaznaczeniem na moc!!!!!, Będziemy wtedy wiedzieć czy się przyzwyczailiśmy do mocy czy coś nie tak.

Proszę o uczciwe podawanie wyników,

Nagranie filmiku telefonem to chwilka a może wielu osobom pomóc, np. mojej osobie.

ps. Na filmikach w necie wychodzi mi 10s gdzieś gubie 2s :mad2:

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawe, wymieniłem wszystkie wężyki podciśnieniowe u siebie i zalałem paliwo ultimate, pomierze dzisiaj u siebie i napiszę wyniki.

rzeczywiście 2s to dużo tylko na youtube połowa silników ma chipsa i może dlatego takie pomiary wychodzą.

Jak sprawdze to napiszę

2s to dużo, najgorzej jest właśnie poznać jak auto delikatnie ma strate na mocy,

Pozdrawiam
Opublikowano

Kolego poniżej link do mojego nagrania. 330dA touring, opony przod- 225/45r17, tyl: 245/40r17 continental contisport contact 3. Waga samochodu tylko ze mna. Silnik nie dlubany jak narazie, ale chyba w serii dostalem gratis, bo chyba niezle sie zbiera.

http://www.youtube.com/watch?v=SzK-JGamRN0

Jak mozecie, to niech inni tez porobia filmiki. Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe, wymieniłem wszystkie wężyki podciśnieniowe u siebie (...)

Możesz napisać ile Cie to mniej więcej wyniosło ?

chyba 20zł , sam zmieniałem :mrgreen: :norty:

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pierwszy filmik

80 - 0

100 - 3,78

120 - 7,60

140 - 11,95

drugi filmik

80 - 0

100 - 3,56

120 - 7,45

140 - 11,87

wedlug instrukcji dla 330d kombi jest 7,2s od 80-120 dla wersji 184koni

Pozdrawiam
Opublikowano

Jesli w manualu mierzycie 80-120 na 4 biegu, to od jakich to jest obrotów ?

Robiać 0-100 do ilu ciagniecie na każdym biegu ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

skrzynia w trybie manualnym, 4 bieg. Ok. 5,7 sek. :norty:

U mnie na 4 biegu przy 80km/h jest 1900obr/min

Żeby się odnieść do Twojego nagrania muszę startować od 80 na 3 biegu wtedy będę miał 3000 obr przy 80

Nagram i zamieszczę

Pozdrawiam
Opublikowano

czy moglbys nagrac jak ten twoj ""klekot"" idze z miejsca?? :mrgreen: :modlitwa:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Czy do mierzenia elastyczności od 80km\h ma znaczenie, że pedał w podłodze był już od 70km\h, a nie 80?

co nie zmienia faktu, że wynik zacny :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Czy do mierzenia elastyczności od 80km\h ma znaczenie, że pedał w podłodze był już od 70km\h, a nie 80?

co nie zmienia faktu, że wynik zacny :wink:

U nas raczej nie, ale w turbolotach już tak.

Opublikowano

0- 100 km/h , tryb sport. Powiem szczerze, kopara mi opadła. :jawdrop:

0 - 100 km/h , tryb manualny. Zepsute, bo na 1-dynce za długo. Ale i tak :jawdrop:

Boję się tym jezdzić. Jutro nagram 80-120/140 na 5-tym biegu.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
M330d a mógłbyś napisać do jakich obrotów ciągnąć 1 i 2 bieg w silniku benzynowym aby uzyskać najefektywniejsze przyspieszenie do 100km/h ? Kręcić do około 6500rpm czy może jakoś inaczej ? Teoretycznie chyba powinno się do końca ale podejrzewam, że jesteś osobą która wie jak najefektywniej rozpędzić auto więc wolę się upewnić i rozwiać wątpliwości. Z góry dzięki ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

0- 100 km/h , tryb sport. Powiem szczerze, kopara mi opadła. :jawdrop:

0 - 100 km/h , tryb manualny. Zepsute, bo na 1-dynce za długo. Ale i tak :jawdrop:

Boję się tym jezdzić. Jutro nagram 80-120/140 na 5-tym biegu.

Przecież to jest dłubnięte na 500nm albo lepiej

Pozdrawiam
Opublikowano
M330d a mógłbyś napisać do jakich obrotów ciągnąć 1 i 2 bieg w silniku benzynowym aby uzyskać najefektywniejsze przyspieszenie do 100km/h ? Kręcić do około 6500rpm czy może jakoś inaczej ? Teoretycznie chyba powinno się do końca ale podejrzewam, że jesteś osobą która wie jak najefektywniej rozpędzić auto więc wolę się upewnić i rozwiać wątpliwości. Z góry dzięki ;)

Musisz po pierwsze sprawdzić w danych przy jakich obrotach masz maks moc. Krecic np 500 rpm. po wyżej. Ale tak naprawdę to kwestia wyczucia i treningu. W manualu start jest najważniejszy. Próby, próby jeszcze raz próby. :)

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
co do mojej, to dałbym reke sobie odciąć, że nie dłubana. Kupiona od 1 wlasciciela - kobietka, coprawda młoda, ale zeby taki zapał miala do szybkości...;)
Opublikowano
A jeszcze takie pytanie do posiadaczy manuala, jak lecicie na całość to odpuszczacie gaz przy zmianie biegów szczególnie z 1 na 2 i 2 na 3 czy może trzymacie gaz cały czas w podłodze zmieniając tylko szybko biegi ? :P Ja przy takich testach gazu nie odpuszczam w ogóle i wydaję mi się, że czasy przyspieszenia są wtedy lepsze.