Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie może ktoś wie co jest przyczyną ubytku płynu w chlodnicy?

co jakieś 80 km pojawa sie kontrolka ze nie ma płynu:( doleje i znowu jest doberze do czasu:) zauważyłem też ze przy odpalaniu zostawiam plame i znowu kontrolka sie zapala.

Opublikowano

Możliwości w zasadzie są dwie:

1. Nieszczelna chłodnica lub

2. Nieszczelne węże

Skoro wyciek jest na tyle duży, że znakujesz teren płynem to nie powinno być problemu z lokalizacją nieszczelności.

Opublikowano

nio własnie dzisiaj doszedłem do tego ze płyn zbiera sie na dole osłony po dłuższym staniu i dlatego jest duza plama płynu przy ruszaniu a , kapie cały czas jednak:(

czy może byc to tez pompa wody uszkodzona? ponieważ chłodnice mam nową

Opublikowano
Sprawdz wszystkie przewody i opaski,najlepiej wjedz sobie na kanał i sciągnij oslone z dolu śilnika. napewno znajdziesz miejsce wycieku.powodzenia
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

witam jestem tu nowy, mialem problem z wyciekiem plynu,i zlokalizowalem ze wyciek byl spod alternatora,dolalem uszczelniacza chlodnic i problem znikl...

pozdro kroko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
uszczelniacz do chodnic to rozwiązanie awaryjne i doraźne, Zdecydowanie zlokalizowałbym miejsce wycieku i usunął usterkę. Sprawdź czy problemem nie jest pompa wody?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panowie czy istnieją zamienniki pomy wody bo w serwisie 800 zł?

To straszna taniocha jak za część do E65, bierz dwie.

Opublikowano
kolega ma rację ja za podrubę do e38 zapłaciłem po zniżkach 700 zł orginał kosztował 1800 zł
Opublikowano
e tam trzeba zawsze popytac tu i tam, dawno dawno temu za pompe wody do e38 750 płaciłem coś 3 stówy czy jakoś tak. ale wracając do tematu to czy czasem nie ów feler motoru N62 sie ujawnia, czyli rura pod kolektorem
BMW sie nie psuje