Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Klubowiczów

Czy dysponuje ktoś wzorem/szkicem białych tarcz do wydrukowania?

Pozdrawiam Serdecznie , J.

Gdybys ktoś posiadał pod ręka licznik i mógłby chociaż zeskanować tarczę , potrzebuję wzoru ponieważ mam dostęp do dobrego sprzętu i chciałbym zaprojektować własne bo moje już diabli wzieli ( słońce robi swoje:))

Opublikowano
szczerze wątpię że ktoś z forum drukuje sobie tarcze!! nie lepiej kupić już gotowe??!!

tez jestem tego samego zdania co kolega. Na allegro jest kilka gotowych tarcz do zalozenia wyjdzie troche drozej ale napewno efekt lepszy niz drukowanie tarcz we wlasnym zakresie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

odświezam temat, bo postąpiłem tak jak poradziliście. zamowiłem sobie tarcze z allegro. Własnie zabieram się za wymianę ale mam jeden problem. Niemam pojęcia jak ściągnać wskazówki zegarów zeby móc nałozyć tarczę. Boję się wyciągać na siłe żeby nie uszkodzić, próbował ktoś?

Opublikowano
Na jednej z aukcji kiedyś pisali że warto przed zamówieniem sprawdzić czy wskazówki się zdejmują, i że niektóre zegary mają je na stałe i niewolno ich na siłę wydzierać... Sam nigdy ich nie ściągałem bo według mnie białe tarcze nijak nie pasują do tego auta.
Opublikowano

wskazowki nalezy zdejmowac bardzo delikatnie, najlepiej czyms je podwazajac.

Wazne !!!

pamietaj w jakiej pozycji je zdejmowales poniewaz pozniej beda pokazywaly bledne dane.

a tak wogole trzeba bylo dac znac ja mam cale zegary z bialymi tarczami - silnik 2.0 moglem sprzedac za okazyjna cene ;) nie musialbys sie bawic. Ale udanego montazun Pozdrawiam !!!

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Zamierzam zamowic sobie do swojej E36 M3 tarcze jak najbardziej odpowiadajace oryginalom ze skala km/h gdyz moje sa mph jako glowne i km/h w srodku mniejszym drukiem. Znalazlem na allegro firme ktora takie tarcze produkuje tylko nie jestem pewien kilku rzeczy.

1. Czy w takich tarczach wyznaczniki poszczegolnych predkosci beda w tym samym miejscu co na moich angielskich zegarach (mowa o tym czy poszczegolne predkosci w km/h beda na tej samej wysokosci zeby wskazowka dobrze pokazywala)?

2. Czy takie tarcze sa dobrej jakosci czy to jakis shit?

3. Jak trudne jest wyjecie i rozebranie zegarow? Prosilbym o instrukcje krok po kroku jak mozna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale dziwne pytania. O jakość zapytaj producenta bo nawet nie podałeś linka ani nic co by mogło nas naprowadzić o jakich tarczach mowa. To samo jeśli chodzi o wyskalowanie. Jeśli producent zapewnia że są one do m3 to chyba warto mu zaufać, jeśli np. możliwy byłby zwrot w przypadku gdyby jednak nie pasowały. Co do pyt. 3 nie jest to nic skomplikowanego. Może jest jakiś temacik o tym w "zrób to sam".

P.S. białe tarcze w bmw?? hmm, spoko, sam miałem, ale kilka lat temu, to już chyba wyszło z mody :P

Opublikowano
witam. kilka dni temu zamontowalem kupione na allegro czarne tarcze z bialo-czerwonym podswietleniem i musze powiedziec ze efekt fajny choc jakosc wykonania tych tarcz jednak troszke mnie zawiodla. w tej chwili wymieniam wszystkie podswietlenia z pomaranczowego na biale i czerwone (mam spaczony gust :D) jak chcesz to jutro po dlubaninie i przelutowaniu kilku zarowek na ledy moge zamiescic gotowy efekt