Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wlasnie korzystam z uprzejmoscie ICE 331 i Dumika... :) Czy mozecie mi prosze podpowiedziec jak to wypalic na plytke? Co do czytnika to mam albo mk2 albo mk3 (nie mam DVD ani tez to urzadzonko nie czyta mi zwyklych plytek CD z muzyczka). Mam e46 z 2000r z NAVI i kaseciakiem. Podejrzewam ze co do plytki to jak juz wczesniej czytalem najlepiej Verbatim - CD-R tak? Czy inne tez wchodza w gre? Predkosc wypalania max 2. I teraz najtrudniejsze pytanie bo podejrzewam ze zwyklym wypaleniem plikow po rozpakowaniu poprzez NERO na plytke sprawy sie nie zalatwi. Jakich programikow uzywaliscie i czy jest to skomplikowane? Wczesniej bawilem sie troche a Daemon Toolsem i Alkoholem a moze jest cos prostrzego? :) Pozdrawiam i z gory dziekuje za rade. Pzdr

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Obraz dysku jest w Mode 2, więc nie trzeba nic kombinować. Po prostu wypalasz. Ja zawsze robię to na CD-R TDK, według mnie najlepsze (to samo z DVD-R). Do wypalania obrazu dysku najlepszy jest darmowy ImgBurn. Nie musisz dawać prędkości 2x, zawsze wypalam na 8x i nigdy nie zawiodłem się, nawet na MK1. Oczywiście, to moje subiektywne opinie.
Opublikowano
Done! Dziala :) Dzieki wielkie za rade. Tylko mam jeszcze jeden problem. W kompie mam do wyboru jezyki wloski i niemiecki. To wszystko. Przez to wskazowki co do jazdy tez mam po niemiecku. Wiecie moze jak wgrac jezyk np angielski lub polski do kompa i czy po tym NAVI tez bedzie gadala po np angielsku czy to bedzie tylko i wylacznie niemiecki?
Opublikowano
Niestety, ale to już musi Ci ktoś zrobić odpłatnie. Możesz mieć i angielski i polski. łącznie z komendami głosowymi. U siebie na szczęście mam angielski i niemiecki, więc polski jest mi zbędny.
Opublikowano

Czy ta mapka będzie działac na czytniku MK III z wyświetlaczem

http://img200.imageshack.us/img200/4986/xx027.jpg

???

Opublikowano

Nie wytrzymałem i sam sprawdzilem. Oczywiście potwierdzam że działa :) Jeżeli chodzi o dokladność mapy polski to kiepsko... Ustawiłem drogę do domu, dojechalem do skrzyżowania gdzie powinienem skrecici prawo przejechac 10 metrow i zatrzymac sie pod domem, a navi kazala skrecic w lewo i jechac 40 metrow do domu ;) Ale wazne ze dziala.. ;)

Pozdrawiam forumowiczów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy i jak te mapy smigaja ja mam je sciagniete tylko za bardzi niewim czym i jak je wypalic!!! aha i jeszcze czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak wyslac PW bo juz nie mam sily do tego!!! probuje juz kilka godzin i nic z gory dzieki!!!

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

ja akurat korzystam z nero (nagrywanie obrazu płyty) z prędkością 10x

co do nośnika to korzystam z płyt BENQ zarówno do map jak i do zmieniarki CD, są to jedyne płyty które moja zmieniarka "widzi"

http://img23.imageshack.us/img23/2096/7copytif.jpg
Opublikowano
Śmiga pięknie. Wypalam zawsze w Nero lub ImgBurn, obrazy img wolę w ImgBurn. Prędkość x8. Płyty TDK. Nigdy się nie zawiodłem na nich.
Opublikowano
haha i znow do przodu!!! dzieki dumik dobra robota pozdr!!! moze jakismaly spocik w p-slu??? matty!!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

Dzięki serdeczne za możliwość testowania. Potwierdzam, że lepsza od Navteq 2008-2. Przy okazji testowania zrobiłem porządek z czytnikiem MK III. Od kilku miesięcy wariowała navi z trudem czytał płytki. Często (także w newralgicznych momentach) navi po prostu się wyłączała. Musiałem się zatrzymywać wyjmować bezpiecznik by zresetować. Mówili mi w servisie, że czytnik pada i wymiana się szykuje. Ale dzięki mojej wielkiej chęci potestowania (jeszcze raz dzięki :)) kupiłem krążek czyszczący z fluidem... powkładałem go kilka razy do czytnika .... i jak ręką odjął wszelkie dolegliwości MK III. :)

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano
haha i znow do przodu!!! dzieki dumik dobra robota pozdr!!! moze jakismaly spocik w p-slu??? matty!!!!

niezłą myśl. :cool2:

Opublikowano

Ja wróciłem do 2008-2.

Mapka chodzi - potwierdzam, ale książka adresowa zrobiona na 2008-2 jest niekompatybilna, oraz często navi ma problem z prowadzeniem do trasy. Miejsce docelowe odnajduje, ale nie chce nawigować.

Często też mimo tego że znalazła adres miałem 'correct guindance not possible' czy coś w tym rodzaju.

Na 2008-2 powyższe rzeczy się nie dzieją - przypadek - nie wiem.

Czy ktoś wie, jak się takie mapki przerabia żeby z DVD zrobić CD oraz czy ta mapa to 2009-1 czy 2009-2 ?

Chciałbym sobie zrobić samemu mapę PL + europy zachodniej, na bazie mapy DVD - na wschód nie jeżdżę, na zac

hód tak.

Opublikowano
Czy ta mapka będzie śmigać w E60 Navi Business?

Hejka,

Niestety nie będzie działać w nawigacji Business.

Pozdrawiam,

Opublikowano
A ma ktoś może taka mapę z punktami POI chodzi mi szczególnie o fotoradary.Zrobiłem soft do MK4 z głosowym powiadomieniem o radarach i chcę to sprawdzić.
Opublikowano
A ma ktoś może taka mapę z punktami POI chodzi mi szczególnie o fotoradary.Zrobiłem soft do MK4 z głosowym powiadomieniem o radarach i chcę to sprawdzić.

Hej,

Kolego "Stanisław" tu jest link do postu od kolegi "JurMan". Wszystkie fotoradary wyświetlają się na monitorze. Jak dodasz do tego powiadomienie głosowe to będzie super!

viewtopic.php?f=16&t=108923" target="_blank

Pozdrawiam,

Opublikowano
Ja wróciłem do 2008-2.

Mapka chodzi - potwierdzam, ale książka adresowa zrobiona na 2008-2 jest niekompatybilna, oraz często navi ma problem z prowadzeniem do trasy. Miejsce docelowe odnajduje, ale nie chce nawigować.

Często też mimo tego że znalazła adres miałem 'correct guindance not possible' czy coś w tym rodzaju.

Na 2008-2 powyższe rzeczy się nie dzieją - przypadek - nie wiem.

Czy ktoś wie, jak się takie mapki przerabia żeby z DVD zrobić CD oraz czy ta mapa to 2009-1 czy 2009-2 ?

Chciałbym sobie zrobić samemu mapę PL + europy zachodniej, na bazie mapy DVD - na wschód nie jeżdżę, na zac

hód tak.

Potwierdzam - u mnie dzieje sie dokładnie to samo, też chyba powróce do starej..

Opublikowano
tak "niby" przerobiona plyta z DVD 09-1 na CD 09 to jakas kpina... daty szacowane sa na 2008 lipiec(wtedy nie bylo dvd 09-1), nie mowiac ze mapa ma slabe pokrcie...

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html