Skocz do zawartości

325 TDS mechanizm zabezpieczajacy przed przeggrzaniem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Jestem tu nowy wiec i nie znalalzem jak dotad podobnego tematu wiec pisze :)

Posiadam 325 TDS 142 kM (w kombi jakby to mialo znaczenie) jestem zadowolony.. tylko mam problem, mianowicie wszystko jest ok ale gdy pojade na jakis placyk zeby pokrecic pupką to po jakimś czasie dojezdzam nim do kumpli i on gaśnie. I nie moge go odpalić mimo, że wskazówka kontrolki temperatury jest tak bardzo leciutko na prawo od środka czyli mi sie wydaje ze jakies 90-pare stopni. Nie moge go odpalic a jak go bierzemy na linke to ruszanie z 3 albo 2 nic nie daje muli go. dopiero jak jest zimny to da sie go uruchomic. Wczoraj też miałem przypadek, grzałem ostro przez miasto aż mi się autka szkoda robiło ale po jakichś 15 min takiego NA FORUM BKP NIE PRZEKLINAMY to jadac juz normalnie na 3 on przy wcisnieciu w pedal w ogóle nie przyspieszał. Jak toczył się 40 km/h i wciskalem sprzegło to gasł a jak puszczałem, żeby silnik zaskoczył to tylko go wyhamowywało (chyba wiecie o co chodzi) i nie odpalał. Jak patrzymy z kumplami na filter paliwa to przez tą rurke co idzie już OD filtra to przy opdalaniu leci powietrze, pozniej ropa z powietrzem i wtedy go odpala ale zaraz szybko gasnie pomimo dawania mu na obroty. nie wiem o co chodzi. Moj wujek ma takie same auto i mi mowil ze jest taki system w nich ze przed przegrzaniem jest ochrona i go jakos odcina czy jakos tak.

Aha i jak odpale go na zimno i obroty dam mu na 2000 i puszczam to one spadaja do 0 i gasnie.

prosze o pomoc !! :((

Opublikowano
ale gdy pojade na jakis placyk zeby pokrecic pupką to po jakimś czasie dojezdzam nim do kumpli i on gaśnie

Czyżby auto mądrzejsze od właściciela????

Diesle wprost uwielbiają palenie gumy - do tego zostały stworzone.

Widocznie musisz dłużej trzymać na czerwonym polu.

Zaraz po paleniu gumy wyłączaj silnik - turbina też to uwielbia!!!.

prosze o pomoc !! :((

Moje zdanie jest takie - nie pomocy ci potrzeba a porady lekarza specjalisty.

P.S. Na forum nie przeklinamy chyba, że zmieniły się zasady...

Pzdr,

Opublikowano

No kolega trochę więcej szacunku mógłby mieć dla swojego tds-a :]

...no i faktem jest, że jest coś co zabezpiecza auto przed większym przegrzaniem ...bo mi się kiedyś zdarzyło (przymarznięta dolna część ukł. chłodzenia) wyjść lekko poza pion wskazówki temperatury auto nie reagowało na dodawanie gazu ....im bardziej wskazówka odchylała się poza pion tym bardziej nie reagował na gaz.

• Członkowie klubu
Opublikowano

@mrherod

Tytuł wątku, przekleństwo, o szarży przez miasto nie mówię...

Następnym razem żółta kartka.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png