Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukalem ale nie znalazlem wiec sorry jak dubluje jakis temat, mianowicie ma ktos jakis dobry patent na odklejenie naklejki z przedniej szyby, mecze sie z naklejka ekologiczna z niemiec, odrywa mi sie po kawalku wielkosci nie powiem jakiej i juz jajo znosze, podobno sa jakies preparaty do tego, uzywal ktos? skutkuje? albo macie jakies domowe sposoby? bo po 20 min sie poddalem bo udalo mi sie zerwac troche folii tylko. jakas rada mile widziana:D
Opublikowano

Kolego nie to podforum :) ale pracowalem kiedys w komisie i takich naklejek sie robilo kilka dziennie. Jest na to prosty i szybki sposób. Mozesz to zrobić zwykłą żyletką ale najwygodniej jest zrobić to wkładem z takiego łamanego nożyka...

http://images44.fotosik.pl/107/4f5f3a55f3d36b4em.jpg

komplet wkładów do takiego nożyka w budowlanym np w castoramie to ok 2 zl

wkładasz nozyk pod krawedz naklejki równolegle przykładajac wkład nożyka do szyby i i jazda :D po chwili masz naklejke w reku. Gdy dojdziesz do wprawy bedziesz je odklejał nie uszkadzając wcale naklejki. Reszte kleju na szybie załatwi kawałek szmatki z rozpuszczalnikiem nitro. Powodzenia i pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Rownie dobrze mozesz podgrzac naklejke, np. suszarka do wlosow, wowczas schodzi bez najmniejszych problemow.

kolega ma rację,najlepiej suszarką :cool2: :cool2:

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
jedź do zakładu w którym wymieniają szyby, za 10zł facet oczyści ci przednią szybę ze wszystkich naklejek które będziesz miał ( u mnie było ich 5 ) , bez suszarki i innych wynalazków które mogą porysować Ci szybę. Mają tam specjalną skrobaczkę która robi to w kilka sekund.