Skocz do zawartości

Opinie użytkownikow Goodyear Eagle F1 Asymmetric

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym prosić o wypowiedzi osób które mają lub miały te opony. Najbardziej interesuje mnie to czy są głośne i jak szybko się ścierają (dodam tylko od siebie że nie ruszam spod każdych świateł z piskiem opon - na wypadek odpowiedzi "że możesz skatować je i w tydzień")

http://www.opony.com/opony/52935_goodyear_eagle_f1_asymmetric.html

Do swojego samochodu potrzebuję rozmiar 17" więc na pewno będą troche bardziej miękkie od Twoich 18". Jednak tak czy inaczej ich twardość to nie problem bo dla mnie to odpowiada :)

Czy indeks ładowności 94 a 91 to jakaś znacząca różnica?

Zazwyczaj jeżdżę sam ewentualnie w dwie osoby, rzadko zdarza mi się załadować samochód do pełna czyli 4 osoby plus pełen bagażnik gratów.

A ja odradzam komukolwiek opony firmy Goodyear. Od momentu gdy Chińczycy wykupili tą firmę, to jakość tych opon się pogorszyła diametralnie. Czy nikt nie zauważył, że opony które kiedyś kosztowały krocie nagle spadły o jakieś 40% z ceny? A do tego napis Made In France został zastąpiony popularnym Made In China. Co raczej nie pozostawia już wątpliwości co do pochodzenia gumek. Kiedyś jeździłem na Goodyear'ach i byłem bardzo zadowolony. A od poprzedniego sezonu zmieniłem zdanie o 180*, bo auto zaczęło pływać na zakrętach i przy hamowaniu. I jest to zdanie potwierdzone przez niejednego wulkanizatora i handlarza opon.

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Poprzednie dwa sezony letnie jeździłem na oponach Goodyear'a Eagle F1 GS-D3, znane są ze swojego bardzo charakterystycznego wzoru bieżnika w jodełkę >>>> Byłem z nich bardzo zadowolony dla tego wybieram znów Goodyeary ktore są następcą moich poprzednich opon.

Prawdę mowiąc nie sądze aby firma z taką renomą pomimo że zmieniła wlaściciela pozwolila sobie na taki spadek jakości swich produktów.

W takim razie może wypowiedzą sie inni użytkownicy nowych Goodyearów nie tylko tego konkretnego modelu o którym informacji szukalem

Pozdrawiam

Witam

Chciałbym prosić o wypowiedzi osób które mają lub miały te opony. Najbardziej interesuje mnie to czy są głośne i jak szybko się ścierają (dodam tylko od siebie że nie ruszam spod każdych świateł z piskiem opon - na wypadek odpowiedzi "że możesz skatować je i w tydzień")

jeżeli nie planujesz śmigać po torze w poznaniu to może nexen N2000 - grupa bridgestone...

mam je około miesiąc (225/50 R16) i są naprawde niezłe... no i cena 333 za szt z opłatą za przesyłkę...

co do F1... kolega na e39 535 ma te "w jodełke" 275/35 R18 i 245/35 R18

i póki co jest zadowolony, dobre trzymanie i w miare ciche...

• Zasłużeni forumowicze
Witam

jeżeli nie planujesz śmigać po torze w poznaniu to może nexen N2000 - grupa bridgestone...

mam je około miesiąc (225/50 R16) i są naprawde niezłe... no i cena 333 za szt z opłatą za przesyłkę...

co do F1... kolega na e39 535 ma te "w jodełke" 275/35 R18 i 245/35 R18

i póki co jest zadowolony, dobre trzymanie i w miare ciche...

Z tymi Nexenami to pawaznie mowisz? Chlopaki rozmawiaja o oponach klasy premium a Ty wyjezdzasz z najtanszym chlamem na rynku i twierdzisz ze to jest alternatywa dla marki Goodyear?!

A ja odradzam komukolwiek opony firmy Goodyear. Od momentu gdy Chińczycy wykupili tą firmę, to jakość tych opon się pogorszyła diametralnie. Czy nikt nie zauważył, że opony które kiedyś kosztowały krocie nagle spadły o jakieś 40% z ceny? A do tego napis Made In France został zastąpiony popularnym Made In China. Co raczej nie pozostawia już wątpliwości co do pochodzenia gumek. Kiedyś jeździłem na Goodyear'ach i byłem bardzo zadowolony. A od poprzedniego sezonu zmieniłem zdanie o 180*, bo auto zaczęło pływać na zakrętach i przy hamowaniu. I jest to zdanie potwierdzone przez niejednego wulkanizatora i handlarza opon.

W pełni zgadzam się z moim imiennikiem, osobiście również unikam Chińskich czy Japońskich wynalazków oponiarskich... Znam kilka osób które pracują w Bridgestone w Kluczewie nieopodal Stargardu, niby normy normami, ale teraz jak zobaczę ciężarówkę z oponami Bridgestone (fabryka w Kluczewie ma produkować opony do tirów itp), to dam redukcje i ucieczka ;P Totalna łapanka która ma produkować opony na śiatowym poziomie :duh: To ja mogę Fizykę kwantową wykładać na M.I.T. :mad2: :mad2:

Witam

Osobiście wolałbym już zainwestować w Pirelli P7, moje auto miało seryjnie Pirelli P6, więc z pewnością się nie zawiedziesz. Koleś ma w/w P7 w Fordzie i osobiście jestem pełen podziwu, za tą cenę chłopaki proponują bardzo dobrą oponę, fanem Forda nie jestem ale zakręty brałem jak chciałem.

Ale za tą cenę ja bym brał (z resztą na wypłatę biorę :norty: :norty: ) Michelin-a Sporta 2, moim zdaniem w tej granicy cenowej Lider na rynku, luknij sobie...

http://www.opony.com/opony/45796_michelin_pilot_sport_2.html

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Sądzę że nawet jarek_pr nie powie złego słowa na Michelin-a. Mam ciągle zimową Alpin-e, kilka latek już ma, a mimo to potrafi dać mi przyczepność w ciasnych i szybkich zakrętach :cool2: Strach się bać jak Pilota zamontuję :twisted2: :twisted2:

Pozdrawiam i przemyśl poważnie zakup :twisted:

'Wiadomo, ze taki a taki pomysł jest nie

do zrealizowania. Ale żyje sobie jakiś

nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie

dokonuje tego wynalazku.'

Albert Einstein

Dzięki za info. Te Michaly moga byc całkiem niezlą alternatywą.

Nie mogę sobie pozwolic na wydanie na opony ponad 650 zl za sztukę tak jak to by było w przypadku Pirelli.

Najchętniej kupiłbym znowu te Goodeary w jodełkę ale z tego co się orientowalem to już ich nie produkują a nie chcę kupowac opon które przeleżały już kilka lat w jakimś magazynie.

Nie myslałem o nich jako alternatywie dla opon Goodyear, choć opinie o tej marce też są różne...

Dla mnie Eagle F1 są za...

Może się zapędziłęm, ale jakoś z pierwszego postu wychodziło że kolega nie szaleje okrutnie...

Co do Nexen'a... też myślałem że to lipa okrutna, ale morduje je już około miesiąca i poważnie dają rade...

pozdr

Kupilem je (a raczej dostalem w gratisie / model jodelki >>>) niedawno z m-pakietowymi felgami 7,5j (225) przod i 8,5j (245) tyl. Masakra, trzymaja w sumie ladnie ale jak one wyja! Straszne. :duh: Co prawda rok 2006 ale jesli w nowkach jest podobne stanowczo odradzam. Zreszta potwiedzal mi to znajomy ktory jezdzi mietkiem E320cdi - tez odradzal.

Kupilem juz bridgestone potenza na przod (225) wg zeszlorocznego adac-a opona nr.1 w tym rozmiarze. Jak narazie zastanawiam sie jeszcze nad wyborem tylu.

To ja mam szczęście, bo na moich jest Made in Germany:)))

jeżdżę dopiero miesiąc na assimetricach ( 225/40/18 i 255/35/18) i w miarę ciche jak na tą szerokość, co do zuzycia to się jeszcze nie wypowiem. Aha i do twardości run flatów to im daleko, okreslił bym je raczej jako miękkie.

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i