Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie:)

powoli przymierzam sie do wymiany swojej e-36 na cos nowszego, wielka kasa nie dysponuje, jak sadzicie za 20000zl kupie cos w miare jezdzacego?? przegladajac ogloszenia mozna wyrwac za 20000zl e-46 badz E39. co wy o tym myslicie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie, że można tylko pytanie w jakim stanie. Z doświadczenia mogę napisać że okazje cenowy = 3-5 tysięcy wkładu na początek. Szybciej kupisz e39 ze względu na roczniki produkcji. e39 była produkowana od 96 a e46 od 98. Zwróć uwagę, że e39 jest o klase wyżej więc utrzymanie trochę więcej będzie kosztowało. Samo zawieszenie przednie... Aluminium w jednym i w drugim ale w e46 masz jeden wahacz a w e39 jest wielowahaczowe zawieszenie......
Krzysztof
Opublikowano

Wszystko zależy czego potrzebujesz. Jeśli będziesz jeździł sam lub w dwie osoby, to e46 styknie. Jeśli masz rodzinę to lepiej e39.Jeszcze ważne są "gabaryty" Twoje i osób z Tobą jeżdżących.

Ja mam 190 cm i słuszną posturę. Szukałem e39, ale się trafiła niezła e46.

Teraz żałuję, że nie poczekałem, bo jednak e46 dla mnie i rodziny jest trochę za mała...

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Komfort w e39 jest nieporównywalnie wyższy niż w e46, ale niestety moim zdaniem e39 jest brzydsza :twisted2:

Wybór nie jest łatwy, na e39 przemawia fakt że jest sporo aut z super wyposażeniem w e46 będzie z tym trudniej.

Pozdrawiam
Opublikowano

Bez najmniejszego zawahania kupiłbym e39. Według mnie na + przeważają : moim zdaniem E39 jest milion razy ładniejsza, duużooo miejsca, ze względu na wcześniejsze rozpoczęcie produkcji tańsze są części z rynku wtórnego... zarówno blacharskie jak i mechaniczne...

U mnie wybór wyglądał by raczej E39 czy E38... Ale to tylko ja :twisted2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Postprzez miki1406 » Nie Kwi 19, 2009 3:08 am

Bez najmniejszego zawahania kupiłbym e39. Według mnie na + przeważają : moim zdaniem E39 jest milion razy ładniejsza, duużooo miejsca, ze względu na wcześniejsze rozpoczęcie produkcji tańsze są części z rynku wtórnego... zarówno blacharskie jak i mechaniczne...

U mnie wybór wyglądał by raczej E39 czy E38... Ale to tylko ja :twisted2:

Kolega chyba nie jest na czasie z cenami ...

Maska e39 = 1000zł

Błotnik e39 = 500zł

Zderzak e39 = ? :D

w e46 za 1000zł możesz kupić cały przód...nie wiem czemu ale jest wszystko o połowę tańsze...tak więc jeśli kolega zdecyduje sie na e39 to ma gwarantowany komfort ale musi ładnie sie ubezpieczyć na wypadek małego "ała" poza tym tak jak już ktoś wcześniej napisał ..e39 jest najładniejszą 5ką wyprodukowaną w historii BMW...ale na pewno nie jest ładniejsza niż e46 :mrgreen:

"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano

Gdzieś Ty takie ceny znalazł? :shock:

Na allegro maskę można kupić od 3 stówek, błotnik 100zł, i gdzie tutaj takie ogromne ceny.

No chyba że na zakupy chodzisz do ASO to wtedy sobie płacisz.

Opublikowano

Przez chwilę zastanawialem się nad e39. Teraz po roku nie mogę patrzeć na ten model. Koszty utrzymania są dużo wyższe, a miejsca wcale nie jest tak dużo.

Przypomnialy mi się czasy jak wozilem na wakacje dzieci z wózkami w dwu drzwiowej e30, a podczas budowy domu wannę na dachu :)

Teraz ludziom e46 nie starcza....

Opublikowano
Przez chwilę zastanawialem się nad e39. Teraz po roku nie mogę patrzeć na ten model. Koszty utrzymania są dużo wyższe, a miejsca wcale nie jest tak dużo.

Przypomnialy mi się czasy jak wozilem na wakacje dzieci z wózkami w dwu drzwiowej e30, a podczas budowy domu wannę na dachu :)

Teraz ludziom e46 nie starcza....

Haha trafna uwaga :D

Kiedyś woziłem swoim małym compactem na raz dwa motorowery i w aucie dwie osoby na raz i nikt nie narzekał :P

Maluchem się na grzyby jeździło parę ładnych km w 7 osób :shock:

A i sąsiadowi się lodówka spokojnie do tico zmieściła... Ludzie się wygodni robią z wiekiem, wsiądźcie do matiza i przejedźcie trasę 300 km a potem do swojej E30, E36 czy tam E46-aż się morda człowiekowi cieszy że nie jest skazany na jazdę jakimś małym, marnym "przemieszczaczem". :8)

Opublikowano
Panowie o gustach si enie rozmawia... choć E46 ładniejsza jest na pewno :P... Stałem przed podobnym problemem... Wybrałem E46 po lifcie, faktycznie miejsca nie jest za wiele ale jestem kawalerem i nie muszę wozić rodzinki, ceny części: akceptowalne, jednak nie wiem dlaczego za wymianę czegokolwiek w warsztatach kasują jak za zborze, polecam samodzielne wymiany (np. el. zawieszenia) sporo można zaoszczędzić a to nic trudnego, a zawieszenie jest straszną bolączką modelu e46 na naszych drogach, przednie wahacze wytrzymały mi około 25tyś km a były kupione nowe oryginalne, teraz zastanawiam sie nad wymianą na wzmocnione firmy MAYLE, ale komplet to wydatek ponad 1000zł, Jazda: miałem przyjemność jeździć oboma modelami jeśli szukasz komfortu e39, jeśli przyjemności z jazdy E46 moim zdaniem prowadzi sie o niebo lepiej ale mam oryginalnie sportowo zestrojone zawieszenie w swojej e46. Wybór jest trudny, polecam po prostu przejechać sie jednym i drugim samochodem np znajomego.. to powinno pomóc
Opublikowano
Co do miejsca w środku tych aut to może i ja się wypowiem. Przymierzałem się do E39 na początku i o dziwo, mimo że gabarytowo większe auto od E46, to miejsca za kierownicą za wiele nie miałem. Dla pewności sprawdziłem 2 modele i to samo: przy wzroście 192cm kolanka niestety zapierały mi się o ster. A w E46 mam jak w pokoju - sporo luzu i fotel jeszcze na max nie odjechał. Więc może i w E39 jest więcej miejsca - ale dla pasażerów, nie dla kierowcy. Poza tym w mojej E46 podróżuję razem z żoną i dzieckiem i nikt nie narzeka :) W 5 osób w tym aucie komfortowo już nie jest...
Opublikowano

Pare razy jeździlem E46 i miałem dwie E39 i powiem tak:

1. Wyglad (rzecz gustu) - dla mnie E39 ładniejsza, szczególnie po lifcie

2. Miejsce w środku - bez porównania - E46 ma malutkie siedzenia z krótkimi siedziskami do tego twarde ( a jak znajdziesz E39 z łamanymi fotelami plus masaż -bajka, moga byc tez sportowe jak kto woli).Tak czy siak są wygodniejsze. Tylna kanapa tez wieksza.

3. Brzydka konsola środkowa w E46 - zalatuje jakoś taniością

4. Ceny częsci porównywalne - jest dużo zamienników, (silniki te same co w 5er)

5. Komfort - duuuuży plus dla E39 - cichutko do 170 albo nawet wyżej(2.8) zawieszenie generacje wyżej - po prostu płynie.

To hyba tyle, mam nadzieje że forumowicze z 3er nie zlinczują mnie :mrgreen:

Opublikowano

3. Brzydka konsola środkowa w E46 - zalatuje jakoś taniością

to pewnie rzecz gustu,ale wg. mnie konsola w e46 wyglada znacznie nowoczesniej,i na pewno nie taniej,i nie ma wypalonych pikseli :mrgreen:

Opublikowano
Co do materialow wykonczeniowych to nie zauwazylem jakos roznic miedzy e39 i e46. Co do tego ktory ladniejszy... oba mi sie podobaja (mowa o e39 po lifcie). Jednakze jesli mialbym najzwyczajniej sie zdecydowac nie patrzac na koszta to napewno bralbym e39. Wieksze a co za tym idzie duzo bardziej komfortowe auto. Natomias ekspolatacja tego auta, nie ma sie co oszukiwac, napewno bedzie drozsza niz e46,
Mariusz