Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam felgę 18x9,5 ET 46 przeznaczoną na tylną oś.

W instrukcji producenta jest informacja, że dla tej felgi, aby zamontować w E46 należy wykonać następujące operacje:

1. Flanging borders of the rear wheel arches have to be turned over.

2. Bumper covering in the wheel area has to be reworked.

Co to znaczy w kontekście E46? :)

o ile dobrze tłumaczę to:

1. Krawędzie tylnych nadkoli muszą być odwrócone.

2. Osłona zderzaka od strony wnęki koła musi być przerobiona.

Proszę o informację co dokładnie trzeba wykonać. Patrzyłem pobieżnie na wnękę koła i niestety nie widziałem tam żadnej krawędzi, którą mógłbym odwrócić, ani też osłony zderzaka, nad którą musiałbym popracować :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Krawędzie tylnych nadkoli muszą być odwrócone.

Ja bym obstawiał tzw. "klepanie rantów", czyli mocniejsze zagięcie krawędzi błotnika (jak dla mnie stopień ingerencji w blacharkę nie wart efektu).

Przerobienie nadkoli wg mnie może polegać na wycięciu , albo wygięciu fragmentu na ciepło aby zapobiec ocieraniu szerokiego laczka :mrgreen:

Opublikowano
sa specjale rolki na ramieniu przykręcanym do piasty. Walcujesz wtedy rant nadkola od wewnątrz az sie podda i ładnie poszerzy-trzeba tez te miejsce nagrzać najlepiej opalarka żeby farba nie popękała ( ale bez przesadnej temperatury oczywiście )
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....