Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o pomoc jak wiadomo od początku mam problemy z dmuchawą dzisiaj zakupilem ''jeża'' wstawiłem go i nic zero reakcji wiec pomyslałem ze sprawdze bezpieczniki i jeden z nich był walnięty ''20'' wymienilem go i dalej nic więc czy to prawdopodobne ,że padł silniczek dmuchawy? jeżeli tak to jak mam się do niego dostac tzn wiem iż jest od podszybia sciagnąłem tą kratkę ale juz nie dam rady zdjąć tej rynny do ktorej jest przykręcona wiązka kabli w obudowie czy ktos z was dostawał się rowniez do dmuchawy? z gory dzieki za kazda przydatną odpowiedz
Opublikowano

kable sa w takiej plastikowej rynience przyczepione na 2 wkrety do calego tego plastiku - trzeba je odkrecic, pozniej odkrecasz caly ten plastik (oslone) - 2 wkrety z lewej i 1 z prawej strony,

wszystko u mnie pieknie schodzilo.

pozniej masz taka oslonke na silniczku dmuchawy (u mnie byly 3 sprezyste blaszki), jak to sciagniesz to masz caly silniczek na widoku, wystarczy podac napiecie na te 2 wtyki przy silniczku (np z akumulatora i jak jest sprawny wiatrak to od razu wystartuje).

Opublikowano
no tą oslonke odkrecilem na 2 wkrety 2 sruby rowniez 3 umknęła ale i tak twardo siedziala ta oslona nawet bez tych srub.... jeszcze jedno zepsuta dmuchawa rowniez bedzie okazywala takie obiawy jak dmuchanie na szybszych obrotach raz na wolniejszych kiedy na panelu jest ustawiony 3 bieg ? czy tylko i wyłącznie jez okazuje takie obiawy? bo juz mi rece opadają.....
Opublikowano

predkoscia nawiewu steruje jez (czyli tymi biegami).

gdzies na forum widzialem raz opis ktore styki w kostce zlaczyc (w tej kostce ktora wpinasz do jeza) i wtedy dmuchawa ma chodzic na pelnych obrotach - jest tam w sumie 5 stykow, zlacza sie 2 pary i 1 pozostaje wolny - ale nie pamietam ktore.

Opublikowano
najgorzej ,że obstawiłem jeża i po wymianie dalej cisza wiec albo kolejny jest zepsuty albo to wina dmuchawy ...... tylko czy jakby sie zacierała to rowniez skakalaby na obrotach????
Opublikowano
Dołącze się do tematu gdyż nie mogę u siebie odnaleźć jeża!!!!! mam E36 z klimatyzacją gdzie w tym modelu jest jeż???? bo wentylator chodzi mi tylko na 4 biegu
Opublikowano
prawdopodobnie jest po lewej stronie koło pedałów zerknij tam a na pewno zobaczysz przynajmniej w mojej wersji tam jest "klimatronik"
Opublikowano
normalnie ręce opadają ***** dzisiaj podłaczyłem dmuchawe na krotko zadziałała pozniej na wtyczce od jeża rowniez ale w tym czasie rozladowalem akumulator wziąłem auto na rozruch zajechałem do domu zgasilem i teraz kluczyk w stacyjce obraca się w 360* nie moze zaskoczyc co jest grane ktos mial podobny problem?????
Opublikowano
Podłączę się do tematu ,mam klimatronik w e 36 318 tds touring,dmuchawa bardzo głośno chodzi tak mniej więcej od połowy obrotów.Przymierzam się żeby coś z tym zrobić, wiem że muszę się dostać do samej dmuchawy i zbadać problem , teraz pytanie którędy?Od maski tak jak tu kolega ,czy od kabiny?Czy do wymiany coś przy silniczku czy coś z samą dmuchawą? Na co się przygotować?A może wystarczy tylko wyczyścić i przesmarować od nowa?Dajcie znać ,może ktoś z was miał tak samo?
Opublikowano
do dmuchawy dostałem się od strony maski sciagasz tą kratkę pozniej odkrecasz wiązke kabli ktora jest w plastkiu na 2 wkręty nastepnie tą dolną częsc jest na 3 sruby i dostaniesz sie do dmuchawy jest za plastikiem na zatrzaski....