Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W sklepie już się nie kupi taniej (różnice między hurtowniami a internetem sięgają już 100%). A tym amortyzatorom brakuje talerzy, przekładanie ze starych to zły pomysł.
Opublikowano
Ciekawe dlaczego sprzedają te amortyzatory bez nowych talerzy skoro nie można ich przełożyć ze starych amortyzatorów? Bo nie znalazłem samych talerzy do dokupienia.
Opublikowano
Ta cena z allegro to wcale okazyjna nie jest, ja swoje bilsteiny kupowałem co prawda już 4 miesiące temu ale płaciłem w sklepie 290zł z nowymi talerzami w komplecie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Ta cena z allegro to wcale okazyjna nie jest, ja swoje bilsteiny kupowałem co prawda już 4 miesiące temu ale płaciłem w sklepie 290zł z nowymi talerzami w komplecie

Skoro tak to mógłbyś podać tel. albo adres tego sklepu?

Założę się że po wpłacie na konto sklep wysłałby towar do klienta.

ps: Wg. mnie cena z internetu jest okazyjna. No chyba że trafi się jeszcze większa okazja np: likwidacja magazynu. Ale jak masz potrzebę to nie możesz czekać. Poza tym wszystko drożeje przez kurs Euro.

Co do talerzy to dlaczego przekładanie to zły pomysł? Przecież wszystko inne też zostaje stare. U mnie talerze bez problemu zdjęto i włożono nowe wkłady. Nic złego się nie dzieje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bilstein to wg mnie wcalnie nie taki dobry wybor - pisze na podstawie doswiadczenia z amorami na tyl, musialem wyminic oryginalne Sachsy (przy przebiegu 220k km), bo pojawila sie mikroszczelina na mocowaniu jednego z nich (sprawnosc mialy bardzo dobra, a siedzialy w samochodzie od nowosci), zalozylem Bilsteiny - mimo, ze nowe byly bardziej miekkie (zawieszenie mam standardowe, jesli ktos chcialby wyskoczyc z twierdzeniem, ze mam m-pakiet i zalozylem serie)

poza tym Blisteiny (przynajmniej na tyl) sa stalowe, a sachs jest aluminium...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
zaoszczędzisz pare złotych, a możesz mieć Sachsy czyli to co na pierwszy montaż, ja wymieniałem amory przód, za jeden Sachsa dałem 330zł o ile dobrze pamiętam, kupowałem u gościa Jar Car z Wodzisławai Śląskiego (najtańszy z dobrymi częściami do zawieszenia). Akurat teraz nie ma aukcji z amorami ale na pewno ma jakbyś sie zdecydował (tutaj np jego aukcja z wahaczami http://moto.allegro.pl/item605665920_wahacze_audi_a4_a6_vw_b5_kpl_org_lemforder_ss.html)
życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano

Dzięki kolego @przemek530d, koleś ma sachsy ale po 390 za sztukę a nie po 330, chyba euro poszło w górę od tego czasu jak kupowałeśhttp://moto.allegro.pl/item601478935_amortyzator_sachs_przod_bmw_5_e39_ss.html

A tak wogóle czy opłaca się dopłacić jakieś 150 zł i wziąć sachsa zamiast bilsteina, czy odczuję różnicę w jeździe?

Opublikowano

Skoro tak to mógłbyś podać tel. albo adres tego sklepu?

Założę się że po wpłacie na konto sklep wysłałby towar do klienta.

Ależ nie widzę problemu aby podać nr tel. do sklepu lub adres, tylko pamiętaj co napisałem:

1. kupowałem je 4 miechy temu

2. dobrze znam sie z tym kolesiem co sprzedaje wiec ze mnie nie zdziera cenowo

3. jak znajdę gwarancję od amorków to tam będzie paragon i wstawię foto z ceną żebyś był zadowolony

na koniec dodam tylko że w piątek kupiłem w tym sklepie łożysko z piastą firmy FAG na przód do E39 i zapłaciłem 260 zł oczywiście mam paragon więc również mogę to udowodnić gdzie na allegro FAG jest po 350-370 zł

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Witam

mam pytanie związane z tematem. Jakie tylne amory będą najtwardsze, potrzebuję zmienić a czasami wożę coś cięższego w bagażniku lub podczepię przyczepę i trochę siedzi tył.

www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano

Panowie

Jak rozpoznać czy ze starych amortyzatorów da się przełożyć talerz?

Sprzedają bilsteiny bez talarzy po 309 a z talerzem po 380 nawet, tylko nie wiem czy przeloże ze starych oryginalnych talerze.

Opublikowano
Blisteiny są stalowe, a oryginały aluminiowe więc kombinacja stalowych amortyzatorów z aluminiowymi talerzami nie bardzo wchodzi w grę. Kiedyś był post na forum na temat skutków takiej przekładki (opłakanych). Przecież to jest zawieszenie auta którym możesz jechać grubo ponad 200 km/h więc nie radziłbym kombinować z takimi zabiegami.