Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odpowiadając więc autorowi: ja bym zmienił i polecam. Bo dlaczego nie? Stracisz tylko pare złotych. Ale jeździsz ze świadomością, że masz świeży olej, może ma gorsze właściwości smarne niż olej z czarnym syfem :mrgreen: ale skoro jest świeżutki, to źle silnikowi nie będzie :wink:

Temat założony parę miesięcy temu to pewnie już zmieniony olej, a jeśli nie to do wymiany :)

Kase zawsze można zaoszczędzić, ale na rzeczach jak opony, hamulce, płyny nie powinniśmy oszczędzać.

Niby zgadza się, ale wolał byś żeby strzeliła Ci opona, lub żeby hamulce zawiodły podczas jazdy, czy jednak lepiej żeby silnik się wyłączył? :)

Opublikowano
raz do roku trza wymienic olej bez wzgledu na przebieg ,ale niektórzy twierdzą inaczej , ale to inna sprawa .dla silnika bedzie lepiej jak wymienisz mimo iz nie wyjeżdziles kilometrów,

Popieram.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ojciec wymienial w swoim co ok 30tys, ja w poprzednim tez co tyle, zawsze nie przekraczalo to roku, w przypadku ojca 3 razy w roku :)

fakt ze samochody e60, e46 wiec wiadomo moze rzadziej sie wymienia niz w starszych jednostkach

jedno jest pewne nigdy nie mielismy z nimi problemow jakichkolwiek

bardziej bym uwazal na jakos paliwa w polskich stacjach :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wg mnie warto zmienić olej , przynajmniej raz w roku , niezależnie od przebiegu. W moim aucie (320d) ostatni przegląd był robiony równy rok temu przy przebiegu ok 27k km, teraz mam ok 40k km i przegląd z olejem i wszystkimi filtrami zrobiłem za jednym zamachem, przy okazji wymiany klocków. Moim zdaniem dla świętego spokoju lepiej wymienić, szczególnie, że wydatek nie jest horrendalnie wielki.

Pozdrawiam .