Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zapytanie do osob ktore znaja sie na mechanice elektronice albo do kogos kto dobrze zna sie zna na BMW....

Prawdopodobnie padl mi przeplywomierz.Faluja mi obroty przy ruszaniu do prozdu czy tez na wstecznym spadaja do zera, samochod prawie gasnie i podskakuja do 1.5 tys...Nie wiem czy to moze byc od tego ale chyba mechanik mi skopal to urzadzonk bo chcial mi przeczyscic dolot i po odbiorze juz tak zaczelo sie dziac....

ALE WRACAJAC DO TEMATU....Mam BMW e36 320i rocznik 94. Numer jaki udalo mi sie odczytac z przeplywomierza aktualnie urzywanego jest taki - 0280217502... prosba jest taka zeby jak ktos moze zeby podpowiedzial mi jaki przeplywomierz musze kupic czy numery musze sie zgadzac wszystkie czy jak bo widzialem do modelu 2 litrowego przeplywomierze z innymi numerami.kupilbym w sklepie ale w sklepie do koszt okolo 1300 zl a ja chcialbym jakis zamiennik znalesc jesli sie uda.

Prosze o pomoc.

to moj mail gdyby ktos chcial mi cos napisac i pomoc.

[email protected]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z numerow kture podaleś wnioskuje że przeplywka firmy Bosch.Nie jestem pewny jak to u ciebie ale do e34 2,0 24V podcodzi przeplywka z V12 czyli 750,850.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Mam zapytanie do osob ktore znaja sie na mechanice elektronice albo do kogos kto dobrze zna sie zna na BMW....

Prawdopodobnie padl mi przeplywomierz.Faluja mi obroty przy ruszaniu do prozdu czy tez na wstecznym spadaja do zera, samochod prawie gasnie i podskakuja do 1.5 tys...Nie wiem czy to moze byc od tego ale chyba mechanik mi skopal to urzadzonk bo chcial mi przeczyscic dolot i po odbiorze juz tak zaczelo sie dziac....

ALE WRACAJAC DO TEMATU....Mam BMW e36 320i rocznik 94. Numer jaki udalo mi sie odczytac z przeplywomierza aktualnie urzywanego jest taki - 0280217502... prosba jest taka zeby jak ktos moze zeby podpowiedzial mi jaki przeplywomierz musze kupic czy numery musze sie zgadzac wszystkie czy jak bo widzialem do modelu 2 litrowego przeplywomierze z innymi numerami.kupilbym w sklepie ale w sklepie do koszt okolo 1300 zl a ja chcialbym jakis zamiennik znalesc jesli sie uda.

Prosze o pomoc.

to moj mail gdyby ktos chcial mi cos napisac i pomoc.

[email protected]

to raczej wygląda na silniczek krokowy (regulator wolnych obrotów)

Opublikowano
Nie koniecznie, ja mam u siebie gaz, co jakis czas resetuje bledy i pomaga ale nie na dlugo. Jesli przelanczam na benzyne to nie mam problemu z falowaniem, moze Kolega ma gaz zalozony ?
Opublikowano
miałem to samo że przy manewrach typu 1 i wsteczny spadały obroty tak się zaduszała jeszcze do wczoraj też myślałem że to przepływka zmieniłem i nic to nie dało komp też nie wykazał błędów zmieniłem świece i było lepiej zmieniłem filtr paliwa i jest widmo :twisted2: zero bujania na obrotach duszenia i takich tam dziwnych zachowań :cool2: mam przepływkę używaną sprawną jak chcesz ale sprawdź to co ci napisałem filtr i świece :!: