Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały (wydaje mi się że mały) problem. Otóż prawa strona auta jest niżej w stosunku do lewej. Mierzyłem od rantu tylnego (na środku) nadkola prawego do równego podłoża i różnica w stosunku do lewej strony wynosi ok 23mm a z przodu również od rantu nadkola prawa jest niżej od lewej o jakieś 13mm. Auto w zeszłym roku było geometrii, poustawiane wszystko w normach. Auto prowadzi się dobrze nie ściąga itp. W jęździe to nic nie przeszkadza ale wizualnie mnie wkurza, dla laika niezauważalną różnica. Co może być przyczyną? Amorki sprawność mają podobną, sprężyny wyglądają na całe. Zawieszenie SPORT

Opublikowano
Masz NIVO? Jeżeli tak to może poduszka siada?
www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]
Opublikowano
Za co dokładnie odpowiada ta tuleja. ona jest na piaście? to jest ta tuleja piasty? Ale to taka różnica by aż była ponad 2cm?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Powiem Ci, że u mnie jest ten sam problem. Nie mam pojęcia od czego to. Zawiechę całą wyjąłem, posprawdzałem i to nie jest wina zawieszenia. :(
Opublikowano
A ja słyszałem, że każde E39 jest krzywe. Nie wiem dlaczego ale jakiś inżynier to tak wymyślił i tak podobno ma być. Ale oczywiście mogłem źle słyszeć.

:lol:

Opublikowano
A dla czego ma być krzywe? :) Wcześniej stała prosto. Później coś jej się odwidziało i prawy tył siedział o 2 cm niżej. Na początku myślałem, że coś ze sprężynami nie tak ale zamieniłem stronami i nic się nie zmieniło. Dziwne, ale wygląda to tak jakby prawa strona zrobiła się cięższa bo przy takim samym ciśnieniu w oponach, prawa opona bardziej siedzi.
Opublikowano
A ja słyszałem, że każde E39 jest krzywe. Nie wiem dlaczego ale jakiś inżynier to tak wymyślił i tak podobno ma być. Ale oczywiście mogłem źle słyszeć.

nic nie powinno byc krzywo :) u mnie w pewnym momencie zrobila sie roznica 2cm, krotko pozniej pękła poducha od nivo :P po wymianie poduchy samochod stoi idealnie prosto, tak jak wczesniej

wiec nie wierz ludziom ktorzy Ci wciskaja kit ze ma byc krzywo bo blablabla. Ma byc prosto, to nie ruski kombajn tylko bmw :mrgreen:

Opublikowano

dddpaweł, którą konkretnie wymieniłeś? Tą z tyłu?

Sam ostatnio obserwuje i dosłownie każde mijane, czy wyprzedzone e39 stoi krzywo, jak patrzę w lusterku.

O dziwo ZAWSZE prawa strona leży.

Opublikowano
Tankujcie do pełna to obie strony bedą równe, a tak bak od strony wlewu jest cięższy :mrgreen:
Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
Opublikowano

Co Wy panowie biadolicie, że krzywoi stoi....

Żaden samochód nie ma prawa krzywo stać jeżeli jest sprawny, nieważne ile mamy ilości paliwa, no chyba że załadujemy cegły po jednej stronie...

Opublikowano
A może amortyzatory już się kończy (dostał strzała gdzieś na drodze) ale to byś nawet optycznie stwierdził bo byłby wylany no i byś czuł. A co do NIVO to też może być wina którejś poduchy,chociaż u kolesia E39 Touring siada nivo i lewa strona leży zupełnie po nocy ale jak zapali to stoi równo . . . Moja E39 Touring stoi równo i raczej nie zgodze się że coś ma być "krzywe" . . . Pozdro
Opublikowano
Nie jest to też wina amorów czy sprężyn bo zamieniałem całe kolumny z lewej na prawą, To samo. Trzeba zważyć nacisk na poszczególne koła. Ma ktoś dostęp do wagi? :)
Opublikowano

ty weź wypuść tą teściową z bagażnika , albo przypnij ją na srodek bo ci się przemieściła na prawą burtę ;)

ja mam drugie e39 i każde stało prosto, więc trzeba szukac, :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam na m techniku II i stoi prościutko. Wczoraj nawet sprawdzałem bo ktoś na dniach poruszył już ten temat. I nie ma co gadać, że ma być krzywo bo sobie ktoś tak w fabryce wymyślił - gdyby to był Trabant albo "Citroen" Oltcit to może i by tak było ale Panowie - to jest BMW. Nie ma prawa wisieć z jednej strony niżej jeśli jest wszystko sprawne.

Pzdr.