Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie,wczoraj zauwazyłem zarysowania-tak jakby żwir czy małe kamienie mi spod kół wyleciały i troche porysowały mi nadkole. Niestety pastą nie da się tego wypolerowac,natomiast szkoda zachodu aby oddawać auto do lakiernika (bnie widac tego aż tak bardzo,to delikatne ryski,poza tym z lakierni zapewne wyjedzie dwukolorowy samochód jak znam życie-tak na marginesie-lakierują cały element czy jakoś to polerują specjalnie na początku?).Pytanie do forumowiczów-jakoś to mozna "innymi sposobami" zatuszowac?

Pozdro

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

To i ja się podłączę pod pytanie o usuwanie drobnych zadrapań i rys.

Umyłem w końcu auto po zimie i niestety mam kilka pamiątek po drzwiach samochodów parkujących obok - głównie ślady punktowych uderzeń a nie rysy. Też się zastanawiam czy można coś z tym zrobić metodami nielakierniczymi ??

Pozdr.

Opublikowano
może polerowanie mechaniczne u lakiernika pomoże? Ja miałem ryski na masce i wszystko zostało usunięte mimo że domowymi sposobami tj. polerowanie ręczne nie pomogło. W Krakowie jest też jakiś spec, który usuwa takie rzeczy bez malowania całego elementu jakąś niemiecką metodą :!!! ale nie mam nigdzie jego wizytówki...w każdym razie namiar na niego dał mi gość na myjni samochodowej.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

W katalogu akcesoriów BMW pojawił się nowy produkt - zestaw do usuwania rys i uszkodzeń lakieru - niestety konkretna strona nie daje się podlinkować :(

W pudełeczku są jakieś tubki, polerki itp. - ciekawe co można przy pomocy tego zestawu zdziałać i czy jest to coś "uniwersalnego" czy może do każdego koloru lakieru.

Przegląd sie zbliża a więc będzie okazja wypytać :)

Opublikowano
Pewnie do nie za głębokich rys i uszkdozeń-takich gdzie zdarta jest ta pierwsza,bezbarwna warstwa lakieru.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
jeżeli są to ryski na lakierze bezbarwnym to proponuje spolerowac pasta lekko scierna i poprawic np pasta tempo , a jezeli rysy sa glębsze tzn. do podkladu to proponuje podjechac do mieszalni lakierow i dorobic setke lakieru koszt ok 18 pln i delikatnie pozaprawiac
Opublikowano
Bolo-mam lakier,zamówiłem w serwisie z rok temu i przysłali mi małą buteleczkę.Czym to nanosic i jak aby nie spaprać?

MIKE

Opublikowano
Bolo-mam lakier,zamówiłem w serwisie z rok temu i przysłali mi małą buteleczkę.Czym to nanosic i jak aby nie spaprać?

najprosciej ciieniutkim pędzelkiem napuscic w samą ryske kilka razy oczywiscie odczekując pomiedzy malowaniami aż lakier wyschnie

Opublikowano
najprosciej ciieniutkim pędzelkiem napuscic w samą ryske kilka razy oczywiscie odczekując pomiedzy malowaniami aż lakier wyschnie

Będzie żenada.... ale to moje zdanie, a ja jestem drobiazgowa...;-D Mechaniczna polerka i będzie "igła";-)))

Opublikowano

Będzie żenada.... ale to moje zdanie, a ja jestem drobiazgowa...;-D Mechaniczna polerka i będzie "igła";-)))

500pln od elementu i bedzie git

Opublikowano
no ale mogą wypolerować mechanicznie gdy jest ubytek lakieru???

MIKE

Opublikowano
no ale mogą wypolerować mechanicznie gdy jest ubytek lakieru???

Cały czas Ci to próbuje uzmysłowić;-))))

Mi ktoś tylny zderzak przerysował do białej warstwy (podkład?) i nie ma śladu:D

Tak sobie myślę... może to nie było białe... Ale nie było tam na pewno mojego lakieru. Za to ślady po ziolonym metalicu owszem:/

Opublikowano
jeżeli lakier jest zarysowany do podkładu to żadna polerka nie pomoże , tylko malowanie . można spolerowac tylko płytkie rysy na lakierze, oraz 'obcy" lakier znajdujący się na naszym lakierze
Opublikowano

Tak, czy inaczej, odpryski po "kamyczkach" na bank są do usunięcia. Ot co!

A swoją drogą ktoś mógłby się zmianą czasu na forum zająć;P

• 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze myślałem, że nadkole jest pod błotnikiem... :?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.